Bloggaamisen suola

Miksi kirjoitan blogia (tai oikeastaan blogeja, ei sovi unohtaa tuota kirjanurkkausta). Se on kysymys, joka pyörii mielessäni aina tasaisin väliajoin. Miksi kirjoitan blogia, vaikka postaustahtiin tulee omituisia taukoja, ja kommentteja tulee vähän. Lukijoitakaan ei ole niin paljon kuin joillain huippusuosituilla blogeilla. Miksi silti palaan blogin pariin yhä uudelleen?

Listataanpa nyt hieman syitä moiseen. Mikä tekee blogin kirjoittamisesta hyvän harrastuksen? (ah, rakastan tätä tyyliä missä tekstiä viedään eteen päin kysymysten avulla :D)

Aloitan nyt kevyemmästä päästä, ja menne pikkuhiljaa syvällisempiin syihin. Näin asukuvia usein postaavana bloggaajana nousee mieleen heti sellainen hieno puoli tässä hommassa, että asukriisin yllättäessä oma blogi voi toimia lookbookina, mistä voi katsella erilaisia vaihtoehtoja siihen, että mitä sitä pukisi päälle. Toinen vielä kevyehkö bloggauksen hyvä puoli on se, että muistot ja kuvat pysyvät tallessa. Blogista voi katsella, että mitä kaikkea sitä on tullut tehtyä. Kolmanneksi blogin kirjoittaminen voi olla myös erittäin sosiaalista. Siinä voi syntyä keskusteluja omassa kommenttiboxissa, ja samalla voi kommentoida myös toisten blogeihin. Joskus harvoin blogien kautta voi tutustua ihmisiin, ja saada ehkä jopa uusia ystäviä. Itsehän olen saanut blogin kautta kirjekaverin, ja kirjeenvaihto on ollut oikein mukavaa ja antoisaa.
Bloggaamisen todellinen suola on kuitenkin itselleni ollut siinä, että pääsen blogeja kirjoittamalla käyttämään luovuutta ja kehittymään myös kirjoittajana. Olen aina rakastanut kirjoittamista, ja blogin kirjoittaminen toimii todellakin hyvänä harjoituksena kehittämään kirjallisia taitojani. 

Olen myös blogia kirjoittamalla päässyt tutustumaan itseeni paremmin, ja rakentamaan identiteettiäni. Jo niinkin yksinkertainen ja ehkä pinnalline asia kuin pukeutumistyyli on näiden blogivuosien aikana kehittynyt koko ajan rohkeammaksi ja omaa persoonallisuuttani korostavaksi. Samalla myös huono itsetunto saa boostia, ja huomaan etten kiloistani huolimatta olekaan niin kauhean näköinen.Blogin kirjoittaminen on parhaimmillaan myös todella rentouttavaa tekemistä. Sen avulla voi purkaa tunteitaan (tiettyyn pisteeseen asti). kirjoitella ja keskustella itseään kiinnostavista asioista ja intoilla kaikenlaisesta hassusta, ja tyttömäisestä. :D Blogin kirjoittaiminen voi olla niin monipuolinen harrastus kuin siitä vain haluaa tehdä.


Kommentit

 1. Hyviä syitä! Minunkin itsetuntooni bloggaaminen on vaikuttanut positiivisesti. Ja myöskin käytän blogia luovuuden ilmaisuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin pitämisessä on kyllä monia hyviä puolia :)

   Poista
 2. Jälleen tulisi tälläinen haaste http://elonitaskukirja.blogspot.fi/2016/08/liebster-award-2.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Faktoja x 10