Tavoitteet vuodelle 2019


En ole moneen vuoteen tehnyt varsinaisia uuden vuoden lupauksia mutta tavoitteita olen listannut joka vuosi. Joskus niiden saavuttaminen on onnistunut paremmin ja joskus huonommin. Ne on kuitenkin hyvä asettaa, ja kirjoittaa johonkin ylös. Tänä vuonna niin kuin viime vuonnakin listasin tavoitteeni bujooni. Ja nyt aion kirjoittaa niistä vähän tarkemmin tänne.

Vuonna 2019 haluan:


1. Opiskella saksaa ja oppia sitä. Aloitin syksyllä saksan alkeiskurssin, koska oma saksankielen taitoni yläaste - ja lukioajoilta on todella ruostunut. Syksy meni ihan kivasti kurssilla mutta en keskittynyt opiskeluun ehkä niin paljon kuin olisi voinut. Joten nyt kevään kurssilla, joka alkaa 16.1 aion keskittyä paremmin, ja tehdä kotonakin enemmän töitä saksan opiskelun eteen.

2. Lukea 75 kirjaa. Olen nyt useana vuotena asettanut itselleni jonkin lukutavoitteen Goodreadsiin. Viime vuonna laitoin tavoitteekseni 60 kirjaa ja sain luettua sen ja ylikin. Saldoksi taisi jäädä 86 kirjaa. Tänä vuonna nostan siis alkuperäistä tavoitettani hieman ja pyrin lukemaan vähintään 75 kirjaa.

3. Osallistua Helmet-lukuhaasteeseen. Olen monesti miettinyt Helmet-lukuhaasteeseen osallistumista mutta vasta tänä vuonna päätin, että tartun härkää sarvista ja yritän. Kyseessä on siis Suomen kirjastojen yhteinen haaste,jossa on 50 eri haastekohtaa. Tämä haaste tuo toivottavasti uusia ulottovuuksia lukemiseen.

4. Perustaa YouTube-kanavan, jossa puhuisin kirjoista ja lukemisesta. Olen huomannut tässä vuosien varrella, että kahden eri blogin kirjoittaminen on liian hankala yhtälö, joten olen päättänyt, että kirjablogini tie on tullut päähänsä. En ole siellä asiasta vielä kuitenkaan tehnyt ilmoistusta. Haluan kuitenkin kirjoille jonkin oman kanavansa, joten haluan alkaa tekemään kirjavideoita youtubeen. Se on jotain erilaista ja haasteellista, jota haluan kokeilla tänä vuonna. Luultavasti kirja-aiheisia postauksia tulee tämän jälkeen silloin tällöin tähän blogiin.

5. Kirjoittaa joka päivä jotain. Haluan tänä vuonna keskittyä entistä enemmän kirjoittamiseen. Tavoitteenani onkin kirjoittaa joka päivä edes jotain; blogia, päiväkirjaa tai novelleja/tarinoita. Voisin myös kokeilla itselleni vieraampia tekstilajeja.

6. Julkaista postauksia blogissa säännöllisemmin. Blogin kehittäminen suuntaan, johon olisin tyytyväinen on yksi tärkeimmistä tavoitteistani tälle vuodelle. Tarkoituksena on alkaa postaamaan säännöllisemmin. Näin aluksi esimerkiksi kahtena päivänä viikossa. Tarkoitus on myös siivoilla blogin tunnisteita ja ehkä muuttaa ulkoasua jotenkin. Ja yhdistää kaksi blogiani tähän samaan. Eli kirjapostaukset siirtyisivät tänne jossain muodossa sen lisäksi että teen kirjajutuille oman YouTube-kanavan.

7. Kierrättää paremmin. Halusin tehdä jonkin ekologisempaa elämää tukevan lupauksen tälle vuodelle, joten siksi yksi tavoitteistani on kierrättää tarkemmin. Meillä on biojäte toki ollut käytössä jo pitkään mutta muuten jätteiden lajittelussa on parantamisen varaa. Tänä vuonna aion pienin askelin alkaa parantamaan jätteiden lajittelua taloudessamme.

8. Opetella käyttämään vesivärejä. Sain joululahjaksi vesivärit ja siveltimiä, joten nyt jos koskaan on hyvä aika opetella käyttämään niitä. En ole mitenkään lahjakas kuvataiteissa tai piirtämisessä mutta nautin niiden parissa touhuilusta suunnattomasti. Eikä mitään opi harjoittelematta. Joten piirustusharjoitusteni rinnalle haluan opetella vesivärien käyttämistä.

9. Stressata vähämmän. Olen aikamoinen murehtija, stressaaja ja vanhojen virheiden märehtijä. Joka vuosi asetan tavoitteekseni tehdä noita asioita vähemmän ja tänä vuonna työstän asiaa jälleen eteenpäin. Minulla on tuolla pari kirjaa, jotka ovat hyviä apuvälineitä tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

10. Kokeilla kapselivaatekaappia. Välillä minusta on tuntunut, että hukun vaatteisiin ja silti on hetkiä, etten keksi mitään päälle puettavaa. Tänä vuonna ajattelin vähentää turhia vaateostoksia rutkasti, ja ottaa olemassa olevat varastot hyötykäyttöön. Joten päätin kokeilla kapselivaatekaappia, jossa valitaan 33 vaatekappaletta aina kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan, joita sitten käytetään. Aloitan tämän sillä helpotuksella etten laske alusvaatteita, sukkia, sukkahousuja tai asusteita tuohon määrään.

11. Hankkia työpaikan. Viimeinen tavoitteeni tälle vuodelle on hieman vaikeampi toteuttaa. Tällä haen kuitenkin ehkä enemmän sitä,että olisin ahkerampi työnhaussa. Haluan tehdä työhakemusten teosta osan viikottaista arkirutiiniani, ja heittää verkon niin sanotunsti laajemmalle alueelle kuin ennen. Eli lähinnä tässä tavoitteessa on kyse siitä, että alan olemaan ahkerampi ja tavoitteellisempi myös työnhaussa.

Oletteko te laatineet mitään erityisiä tavoitteita vuodelle 2019?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni