Kymmenen tärkeää kappaletta



Sain aikoja sitten haasteen kirjoittaa 10 lemppareimmasta musakappaleestani esittelyn, Nyt voisi olla aika lunastaa tuo haaste, ja kirjoitella. Yritän löytää kaikista youtube-videot :) Ajattelin jalostaa tätä haastetta vähän eteenpäin, joten ajattelin valita tähän paljon erilaisia lemppareita elämäni varrelta aina lapsuudesta lähtien, kun 29 vuotta tuli perjantaina täyteen, :) Vaikka kyse taisi olla tämän hetken lemppareitten listaamisesta, mutta minä teen nyt näin.


1. Ihme ja Kumma


Tämä oli yksi lempikappaleistani lapsena, ja sitä tuli laulettua myös muutamat kerrat ala-asteen kevätjuhlissa ja äitienpäivinä. Se ei paljon perusteluja kaipaa. Minusta se oli jo silloin, ja on edelleenkin, todella kaunis kappale.


2. Rednex - Cotton Eye Joe


Sitten ala-asteen discoissa pauhasi ysärin parhaimmat, ja ne oli kuuminta hottia. :D Yksi mikä jäi parhaiten mieleen oli Rednex ja sen Cotton Eye Joe kipale. Se on vielä nykyäänkin hauska kuin mikä ;)


3, E-type Angels Crying



Vähän isompana, ehkä siinä viidennellä ja kuudennella luokalla, ysärin ilot jatkuivat edelleen vaikka itse vuosikymmen alkoi olla ohi. Suursuosikkini oli silloin E-type ja kappale Angels Crying. Jokin siinä vain vetosi nuoreen sydämeeni. Ehkä pitkätukkaisella laulajamiehelläkin oli jotain osuutta asiaan. köh.


4. Apulanta : Mitä kuuluu


Yläasteella löysin jotain joka taas puhutteli angstista runotytön sydäntäni. Se jokin oli Apulanta. Etenkin kappale Mitä kuuluu oli sellainen  jota piti kuunnella jos oli ollut paska päivä, tai oli antipatioita jotakuta kohtaan. Silloin laitettiin nupit kaakkoon, ja kuunneltiin tätä biisiä laulaen mukana. Edelleenkin vanha rakkaus Apulantaan säilyy jossain sieluni sopukoissa vaikka aivan sen uusimman uusimman tuotannon fani en oikein enää ole. 

Eilen kävin katsomassa muuten Apulannasta kertovan elokuvan Teit Meistä Kauniin, ja se oli todella hyvä. Suosittelen faneille, ja niillekin jotka eivät ole faneja. Leffaseuralaiseni ei nimittäin ole koskaan tykännyt hirveäämin Apulannasta mutta koki elokuvan kuitenkin ihan nautittavaksi. 


5. Cmx  Kultanaamio



Myöhemmin sisäinen runotyttöni kasvoi vieläkin suuremmaksi, ja kuvaan tuli mukaan Cmx, jonka kappale Kultanaamio oli varmaan parasta ikinä. Pidän kappaleesta valtavasti edelleen aivan kuten Cmx:n muustakin tuotannosta.


6. Poets of the Fall: Carnival of Rust


Poets of the Fall oli löytö lukion aikana, joka on säilynyt näihin päiviin saakka. Oikeastaan parina vuotena lukion jälkeen tämä oli the juttu, ja kun vuonna 2008 tapasin Timon ja alomme seurustelemaan lauloin tätä biisiä hänelle jonain viikonloppuna kun olin hänen luonaan vierailemassa, ja tästä tuli meidän biisi. :) Sillä on siksikin erityinen paikka sydämessäni.

7.  Red Hot Chili Peppers : Under the Bridge


Lukion jälkeisenä kesänä luin siskollani mökillä mukana ollutta kirjaa Red Hot Chilis Pepperssistä ja päätin, että kyseisen bändin tuotantoon on tutustuttava. Olin myyty välittömästi ja Under The Bridge on yksi kauneimmista ja parhaimmista heidän kappaleistaan. Nautin sen kuuntelemisesta suunnattomasti. 


8. Anouk: NobodysWife


Kolmen viimeisen kappaleen verran tulen nyt takaisin nykyaikaan (ei sillä etten noita muitakin kuuntelisi aina silloin tällöin edelleenki) ja ensimmäisenä näistä kappaleista vuoron saa viime keväänä löytämäni Anouk ja hänen hittinsä ilmeisesti 90-luvulta. Nobodys Wife. Rakastuin tässä kappaleessa olevaan energiaan ja hieman feministiseenkin otteeseen, ja ylipäätänsä asenteeseen. Aivan loistava kappale. 

9. RuPaul  Born naked




Viime keväänä tykästyin myös RuPauliin. Kaikki alkoi siitä kun aloin katsomaan hänen sarjaansa RuPaul´s Drag Racea ja tutustuin Drag Quuenien kulttuuriin sitä kautta. Kyseessä on hyvin vaikuttava ihminen, joka on vienyt LGBT-ihmisten oikeuksia eteenpäin oman työnsä kautta . Kappale Born Naked on aika vaikuttava kappale, jota kuuntelemalla voi ymmärtää erilaisuudesta jotain tärkeää. Tai siitä ettemmen loppujen lopuksi niin erilaisia olekaan. 


10. Marilyn Manson Cubid Carries a gun



Viimeisksi sitten valitsen kappaleen, jonka löysin kun katsoin viime syksynä Netflixistä Salemia. Tämä kappale oli sen tunnari ja tykästyin jotenkin. Nyt kuuntelin tätä taas pitkästä aikaa, ja sopii mielestäni oikein mukavasti syksyyn :)



Tätä postausta on kyllä ollut kiva tehdä. :) Ehkä alan tehdä musiikkiin liittyviä listauksia ja postauksia enemmänkin ;)






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni