Narseskan kesä osa 2: Kesäreissu


Eräänä vapaapäivänäni teimme Timon äidin ja tämän ystävättären kanssa päiväretken Ilomantsin Parppeinvaaran runoilijakylään, joka on siis museoalue sekin. Kävimme myös Ilomantsissa hermannin viinitilan viinikaupassa, sekä Ilomantsin vanhassa vesitornissa sijaitsevassa viinikahvilassa.Museoalueen lipunmyyntipisteen kanssa samassa rakennuksessa oli luontonäyttely, missä oli paljon erilaisia täytettyjä eläimiä, ja tietoa luonnosta ja eläimistä.Alueeseen kuuluin runonlaulajan mökiksi sisustettu rakennusa, jossa opas soitti meille kanteletta ja kertoi joitain tietoja runonlaulajista ja näiden historiasta. Hön kertoi myös erilaisista kanteleista. Kanteleensoitto oli oikein kaunista, ja tupa oli hyvin tunnelmallinen ja ihanan vanhanaikainen. Talonpoikistyylissä ja miljöössä on usein sitä jotakin.


Vaituvana näyttelynä runonlaulajan pirtissä oli kettunäyttely, joka oli ehdottomasti nähtävä. Se oli aika hauska. Siinä oli erilaisia kuvia ketuista, täytettyjä kettuja sekä siellä näkyi ja kuuluin jokin lasten kettudokumentti :D

Syömä'ssä kävimme alueen ravintolassa, jossa oli tarjolla karjalainen pitopöytä. Hinta oli aika korkea. 23,50 . Siihen hintaan sain kyllä syödä runsassti. Tarjolla oli kattava salaattipöytä kylminen kaloineen ja sienisalaatteineen. Punajuuriterriini oli myös oiken maukasta. Lämpimänä ruokana oli uunilohta kermakastikkeessa, ja tietysti karjalanpaistia sekä perunoita.


Lisukkeena tietenkin myös karjalanpiirakoita ja sultsinoita. Kuvassa olevat tabletin on muuten laktoosin hajoittajia. Kaikki muu ruoka oli laktoositonta mutta piirakoissa ja sultsinoissa oli normimaitoa.

 
Vieläkin muistan lämmöllä tuota ateriaa, ja etenkin sitä runsasta salaattipöytää <3

Ruuan jälkeen kävimme vielä katsomassa Kenraali Raappanan rajamajaa, josta minulla ei ole kuvia, koska siinä vaiheessa jätin laukun autoon kaikkine kännykköineni :D

Parppeinvaaralta lähtiessämme kurvasimme Hermannin viinitilan kauppaan, jossa erilaisten marjaisten viinien lisäksi oli myynnissä kaikenlaista lahjatavaa (ostokset sieltä tulevat vielä loppuun.)

Sitten olikin aika siirtyä nauttimaan Vesitornin viinikahvilan maisemista ;)
Minä nautin reteänä tyttönä päivädrinkin, jonka nimeä en muista sen tarkemmin. Muistan vain, että se oli joku heidän oma versionsa Cosmopolitanista. :D Oli kyllä hyvää. Söin myös puolikkaan mokkapalan.


Reissusta tarttuo mukaan myös ostoksia. Ostin museon lahajtavarakaupasta avaimenperät itselleni ja Timolle. Timolle karhun ja itselleni pöllön. Hermannin viinitilan myymälsätä löysin ihanat karkin näköiset korvikset :)


Tottahan viinikaupasta piti ostaa myös viinipullo (en ole vielä juonut sitä, joten en tiedä onko hyvää), joten ostin sitten tuollaisen Ryhmä Raappana viinin.


Siinä olikin sitten kesän ainoa reissu. Olipa kuitenkin oikein mukava sellainen. Kiitos vain mukana olleille kiasta päivästä ja ihanista muistoista. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Faktoja x 10