Joitain vinkkejä kirppistelyyn


Piti kirjoittaa tänne kuulumispostaus mutta lykkään sitä myöhemmäle ja pujun hieman kirppistelystä. Esittelen samalla kolme kivointa kirppislöytöä viime kirppisreissulta. Tällä kertaa esittelen ne päälläni ja hovikuvaajan puutteen takia (joka on siis töissä) joudun käyttämään peilin kautta otettuja kuvia. 

(Eipähän tule kaunisteltua mitään kun olen näissä ilman meikkiä, tukka sotkuisena ja asunnot siivokin näkyy taistalla. Tällaista se arki usein on.)


Kirppislöytönä Forever21 sulkapaita , Koko L, rakastuin heti sen nähtyäni :) Maksoi 2 euroa.

Minä tykkään siis kierrellä kirppiksillä. jos se ei ole jollekin vielä tullut blogiani seuraamalla selväksi :D Olen harrastanut sitä touhua jo monta vuotta, ja olen oppinut sillä saralla virheistäni todella paljon. Alkuaikoina nimittäin tuli tehtyä hutiostoksia aika paljonkin. Jotain vain ok-vaatteita tai sitten sellaisia, jotka eivät istuneet hyvin. Näitä tuli ostettua sillä tekosyyllä,että  ne olivat A) hapoja ja B) ehkä ne istuisivat tulevaisuudessa. Monet kirppislöydöt ovat siis vuosien varrella lähteneet uudestaan kierrätykseen käyttämättömänä.

Vuosien varrella olen kuitenkin oppinut, että kirppiseltäkin kannattaa ostaa pääasiassa vain istuvia vaatteita, eikä mitään kannata ostaa sieltäkäänpelkän halvan hinnan takia. Olen myös oppinut karsimaan sovitukseen lähteviä vaatteita tarkemmin.

Tästä päästäänkiin ensimmäiseen tärkeään asiaan, mikä kannattaa muista kirppiksillä. Jos paikasta löytyy sovituskoppi, kannattaa aina ehdottomasti käydä sovittamassa vaatteet. Sovittamattomat vaatteet ovat harvoin oikeasti sopivia. Muutama sellainen on tullut vastaan mutta yleensä sovittamatta mukaan lähtenyt rätti ei ole mahtunut, istunut hyvin tai näyttänyt kivalta kotona sovittaessa. Ja luonnollisesti kirppistuotteita ei voi palauttaa. 


Musta Gossip-malliston paita kultaisella yksityiskohdalla kirppikseltä. Hinta 4 euroa.

Itse löydän kirppiksiltä helpoiten yläosia ja mekkoja, ja joskus hameita. Hosuja löydän harvemmin, sillä leveän lantion takia tarvitsen aika ison koon housuista, ja luulenpa että tämänkokoiset ihmiset käyttävät housunsa useimmiten puhki. Ainakin minä teen niin.  :D Poikkaueksiakin toki sattuu. Viimeksi löysin tosin collarihousut caprimitassa. Oranssi mekko. Ei hajuakaan merkistä koska lappu oli leikattu irti. Hinta 3 euora.

Tärkeintä kirppislöytöjen teossa on mielestäni kärsivällisyys. Täytyy jaksaa koluta niitä rekkejä ja pöytiä siellä kirppiksellä. Kirppistely vaatii myös paljon harjoittelua. Mitä enemmän niillä kiertää, sitä parempi silmä löytöjen tekemiseen kehittyy.

Kannattaa myös kokeilla niitä itselleen epätyypillisiäkin vaatteita. Tosin vain silloin jos niissä on jotain, mikä kiehtoo omaa silmää. Itse olen löytänyt monia parhaita juttuja, kokeilemalla niin sanottuja yllätyskortteja. Kuten esimerkiksi tuota viimeisessä  kuvassa olevaa oranssia mekkoa. Tuon värisi vaatteita minulla ei ennestään ole, enkä ole ollut koskaan erityisen ihastunut tuollaisiin väreihin. Ajattelen aina että tuollainen vaalea oranssi ei sovi tämänkokoiselle ja muotoiselle ihmiselle. Kokeilin mekkoa kuitenkin, ja se sopi malliltaan minulle todella hyvin. Eikä värikään tuntunut liian oudolta. Nyt olen aivan rakastunut mekkoon. Laitan sen varmaan vappuna päälleni.

En oikeastaan sen kummempia vinkkejä keksi näiden lisäksi. Kannattaa tosiaan käydä useammilla kirppiksillä, ja todella tutkia kaikki rekit, missä näyttäisi olevan edes jotain etäisesti mielenkiintoisen näköistä. Ja tietenkin kannattaa katsoa tarkimmin ne rekit, joista löytyy joku oman koon vaate, sillä niissä mitä todennäköisemmin voi olla useampikin yksilö.

Toivottavasti joku sai tästä jotain edes irti. Onnea kirppismetsästelyyn kaikille, jotka sitä harrastavat! Mitäs muuten tykkäsitten noista uusimmista kirppislöydöistäni? Itse olen ainakin erittäin tyytyväinen. :) Oletteko itse tehneet viime aikoina löytöjä?
Kommentit

 1. Hyviä vinkkejä! Tuo kärsivällisyys on se, mitä itsellä pitäisi olla enemmän, että kirppistely onnistuisi. :D Mutta ehkä siihen tosiaan voi harjaantua. Tykkään tosi paljon tuosta sun mekosta ja sulkapaita on myös kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kelpasivat :) Teen ehkä joskus lisää kirppispostauksia.

   Poista
 2. Hyviä löytöjä, varsinkin sulkapaita on tosi ihana! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Faktoja x 10