Vaatteiden karsintaa: Miksi joku jää, ja toinen lähtee?

Tein eilen kevätsiivousta vaatehuoneeseen, ja perinteisesti laitoin vaatteita myös pois. Suurin osa päätöksistä oli helposti tehtäviä mutta kahta vaatetta piti sovittaa päälle ja ottaa niistä kuvat ennen kuin osasin päättää niiden kohtaloa. Voisin tässä hieman avata niitä syitä, miksi toinen näistä jäi vaatekaappiin ja toinen lähti kiertoon. 

Sanottakoon ensin, että molemmat vaatteet ovat sellaisia, joita en oikeastaan ole ehtinyt edes käyttää ihmisten ilmoilla. Haalari tuli ostettua niin loppukesästä, ettei sille ollut käyttöä, ja mekko hukkui mekkomereen vaatevarastossa. 


Ylläoleva haalari on näistä se, joka jäi kaappiin. Se on ostettu H&M:n alesta ja siinä houkutteli nuo hihat ja vyötäröllä oleva nauha, sekä farkkumainen olemus (kangas on todella pehmeää ja melko ohutta matskua joten se on lähinnä farkkumainen värinsä vuoksi). Kun katselin sitä roikkumassa henkarissa eilen, mietin meneekö se liikaa mukavuusalueeni ulkopuolelle, koska en ole tottunut haalariasuihin. Omistan kyllä tuon lisäksi myös toisen vielä ehkä hivenen rohkeamman version.

Jokin haalareissa siis kiehtoo, vaikka olen epävarma niiden käyttämisestä. Ja kun kokeilin tuota päälleni ja astelin peilin eteen, minulla oli todella itsevarma olo. Ennen kaikkea sellainen olo, että tunsin itseni täysin itsekseni. Sininen kaikissa sävyissä on lempivärini ja minusta se sopii minulle. Vyötärö korostuu hyvällä tavalla, ja sille solmittava nauha sekä koko haalarin hihojen muoto luovat söpön ja tyttömäisen, leikkisän vaikutelman. Lahkeiden lyhyys on ehkä se, mikä haalarin käytössä mietityttää. Mutta aion unohtaa epäilykseni, enkä nyt malta odottaa kelejä milloin voin pukea tuon ylleni. Keltakukallinen mekko on Boohoo-nimisen verkkokaupan mekko, jonka olen saanut käytettynä mieheni siskolta. Ostin viime kesänä 20 euron hintaan ison kasan hänen vanhoja vaatteitaan. Tässä mekossa muistaakseni tykkäsin silloin tuosta kauluksesta, ja siitä, että helma oli takaa pidempi. Ajattelin myös haluavani vaaleampia värejä vaatekaappiini. Jo ensimmäisen kerran pukiessa mekon päälleni, jokin siinä häiritsi minua mutta päätin pitää sen ja miettiä vielä sen kohtaloa. Nyt kun se tuli vastaan siivotessa, päätin kokeilla sitä taas, ja katsoa miltä se tuntuu.

Värit ovat kyllä nätit, samoin mekon muoto silloin kun se roikkuu henkarissa. Kun puen sen päälleni, joku siinä ei vain tunnu minulta. En pidä tuosta lantiolla olevasta efektistä, ja mekon keltaisen kukat ovat ehkä liian haalean keltaisia makuuni. En vain tunne itseäni hyväksi mekossa, vaikka se kaunis onkin. Siksipä mekko lähtee kiertoon, ja saa toivottavasti arvostavamman kodin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni