Miten gradun teko etenee?


Asukuvia ei ole nyt näkynyt muutamaan viikkoon täällä. Se johtuu siitä, että en käy juuri muualla kuin kaupassa, ja kirjastossa. Luen paljon kirjoja huvikseni, ja siinä sivussa yritän pakertaa graduani eteenpäin. Kohta olisi myös jätettävä viihdelukeminen vähemmälle, ja keskityttävä enemmän graduun, ja muutamaan viimeiseen tenttiini.

Päätin sitten kannustukseksi itselleni tulla kirjoittamaan, ja kokoamaan pitkästä aikaa ajatuksiani gradunteosta tänne blogiin. Miten se siis sujuu, vai sujuuko mitenkään? 

No, olen saanut kasaan jo parikymmentä sivua ja risat. Olen yhdeisteelyt käyttökelpoista tavaraa vanhasta seminaarityöstäni, ja kirjoittanut siihen päälle uutta analyysiä. MAisteriseminaarissahan ruodin John Addigton Symondsin tekstä A Problem In modern ethicks melkoisen tarkkaan. Koska graduuni tulen liittämään vielä Edward Carpenterin tekstin, The Intermediate sex, olen nyt keskittynyt tutkimaan ja analysoimaan sitä. Olen alleviivaillut tekstistä diskursseja, ja sittenmmin ottanut aina yhden teeman käsittelyyn, ja keskittynyt analysoimaan sitä. Olen sitten lisännyt analyysin jo aikaisemmin Symondisn tekstistä kirjoitettuun analyysiin, ja myös vertaillut herrojen tekstejä keskenään. Tällä tavoin olen saanut käytyä kaksi diskurssia läpi, ja seuraavaksi olisi aika siirtyä kolmanteen.

Kun olen tehnyt tällä tavalla luvut kaikista eri teemoista (diskursseista siis), perehdyn uudestaan tarkemmin Symondsin tekstiin, ja katson nouseeko sieltä vielä jotain uutta. Tämän jälkeen alkaa mielestäni vaikein osuus, eli teorian etsiminen analyysini ympärille, sekä johdantoluvun muokkaaminen uuteen uskoon. 






Näin se gradunteko siis etenee. Vaiheittain, ja hitaasti mutta varmasti. Uskon edelleenkin lujasti, että saan gradun tehtyä tämän kevään aikana. En tiedä onko se vain toiveajattelua mutta aion pyrkiä siihen tosissani. 

ps. Aiemmat tekstit, joissa mainitaan graduni löytyvät tunnisteen The G-word alta

Kommentit

  1. Tsemppiä! Vaikein vaihe on jo ohi, koska olet päässyt hommassa alkuun. :) Oman graduni kanssa tein niin, että tein sitä maanantaista perjantaihin joka päivä muutaman tunnin (en välttämättä siis kirjoittanut joka päivä, mutta tein vähintään jotain taustatyötä), mutta viikonloput pidin lepoa. Lisäksi yritin tehdä töitä päiväsaikaan, eli tein gradua sellaisina aikoina, jolloin työssäkäyvät kaverini olivat töissä. Siinä pääsi hyvin rutiiniin kiinni, ja homma edistyi koko ajan pikkuhiljaa. Toki kaikilla on oma tyylinsä, eikä minun tyylini välttämättä sovi muille. Pääasia, että tulee tehtyä pikkuhiljaa koko ajan jotain. Hitaasti, mutta varmasti, kuten sanoitkin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Itse vielä etsin sopivaa tyyliä. Yleensä olen ollut aina niitä tyyppejä, jotka tekee aina kaikki koulutyöt edellisenä iltana ennen deadlinea hullunkiilto silmissä. Nyt gradun kanssa ei voi (tai ei ainakaan kannata) tehdä niin. Pitäisi siis keksiä joku muu, ja järkevämpi tapa. Pitäisi varmaan vaan tosiaan pakottaa itsensä tekemään edes jonkun pienen graduun liittyvän jutun joka päivä.

    VastaaPoista
  3. Ihailen kyllä, että pystyt paikantamaan tekstistä tuosta vain diskursseja. Itse olen ainakin kokenut diskurssien nimeämisen ihan hirveän hankalaksi, sillä minä ainakin rakennan intuitiivisesti kategorioita, ja tietysti diskurssianalyysillan merkityksellinen ero kategoria-analyysiin. Onneksi teen teoreettista gradua, joten ei noita asioita tarvitse miettiä.

    Hannan tekniikka on kyllä osoittautunut minullakin todistetusti hyväksi. Olen itsekin "no tää 20-sivuinen essee täytyisi palauttaa ylihuomenna enkä oo vielä aloittanutkaan" -opiskelija, mutta olen gradun kanssa yrittänyt treenata vähän järjellisempää tekniikkaa, sillä prosessi sisältää ainakin minulla valtavasti angstia ja epäilystä ja kaikkea, minkä selättämiseen menee kirjoitusaikaa. (Joskin kirjoitin gradun ekat 30 sivua 1,5 viikon aikana..) Nytkin siis olen yliopistolla ja oikeasti pitäisi kirjoitella, mutta gradun keskeneräisyys alkoi ahdistaa, joten roikun jälleen kerran netissä. Itselläni on tällä hetkellä vasta hieman alle 60 tekstisivua kasassa, mutta olen projektin keskeneräisyydestä huolimatta oppinut, että luovan työn (eli varsinaiseen kirjoittamisen) aikana kannattaa pitää rutiinia yllä - vaikka tekemällä joka arkipäivä ihan vain jotakin pientäkin, sillä pitkän tauon jälkeen orientoituminen on hirveän hankalaa, ja sekin kuluttaa hurjasti aikaa ja voimavaroja. Ja tärkeää on, ettet piiskaa itseäsi esimerkiksi tekstin etenemättömyydestä, sillä prosessi etenee pääsi sisällä silloinkin, kun tekstin tuottaminen tökkii ja pahasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ei se diskurssien etsiminen ole niin helppoa ollut, ja enemmän käytän varsinaisesti lähiluvun tekniikka, ja etsin vain puhetapoja, jotka tekstissä toistuvat. Teemoja. En sitten tiedä käytänkö diskurssianalyysiä täysin oikealla tavalla. Itseäni on auttanut paljon se, että ennen gradua on pitänyt tehdä seminaarityö, missä monet asiat on tullut tajuttua jo niin sanotusti valmiiksi, joten malli gradun tekemiseen tulee jo sieltä.

      Minulla on jostain syystä paljon ajankäytön suunnittelun kanssa ongelmia, on aina ollut. Alan kuitenkin kallistua sille puolelle, että pitää yrittää tehdä niin kuin Hannakin, eli tehdä joka päivä edes jotain graduun liittyvää. Tällä viikolla olen tosin joutunut keskittymään kansantaloustieteen tenttiin lukemiseen, joten tuo ajatus on vähän jäänyt. Ensiviikolla on kuitenkin uusi viikko,ja silloin aion olla gradun kimpussa enemmän.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni