Tavoitteiden kautta kohti onnellisempaa arkea

Elämässä pitää olla tavoitteita ja unelmia, sen olen tajunnut vasta vähän aikaa sitten. Tai tiesin sen kyllä ennenkin, mutta olin unohtanut sen nimeltämainitsemattomien ongelmieni ja niistä aiheutuvan alakulon takia. Nyt tuntuu, että elämä alkaa olla taas hieman kirkkaampaa huolimatta siitä että monia stressinaiheuttajia, ja ongelmia elämässäni vieläkin on. Vaan niitähän on aina ja kaikilla. Siksi onkin hyvä yrittää keskittyä myös positiivisiin asioihin, ja asettaa itselleen juurikin niitä tavoitteita ja unelmia. Elämä on tehty elettäväksi. Tietenkään kaikkia tavoitteita  ei kannata orjallisesti toteuttaa, koska siitähän tulisi vain lisää turhaa stressiä. Ainakin sitä voi yrittää toteuttaa niitä tavoitteita parhaansa mukaan. Nimenomaan on hyvä tavoitella niitä asioita, jotka tekisivät arjesta taas hieman enemmän onnellisempaa.

Tein tavoitelistani muistaakseni joskus helmikuun lopulla. Tämä tapahtui eräänä aikaisena aamuna, jota vietin luennoilla, joiden aihe oli vähän sellainen, mikä antoi aivoille tilaa pähkäillä siinä sivussa vähän jotain muutakin. Silloin aloin listata asioita, joita haluaisin toteuttaa vuonna 2012. Lista on toki suuntaa antava, enkä aio ruoskia itseäni vaikka kaikkia tavoitteita en tämän vuoden aikana saavuttaisi, mutta aion ainakin yrittää. Jos jotain jää yli, niin jääkööt ne sitten seuraavan vuoden listalle. Tärkeintä on, että keskityn välillä johonkin muuhunkin kuin angstaamiseen ja stressaamiseen.

Ajattelin nyt kirjoittaa listani lievästi sensuroituna tähän, ja jakaa sen näin julkisesti. Täältä sitä on sitten hyvä katsella aina välillä, ja nähdä pikkuhiljaa, mitä sitä on saanut tehtyä. Tietystikin lista elää, ja ainakin omaan yksityiseen listaani ja ehkä tännekin tulee sitten lisäiltyä juttuja. Alustavan listan kirjoitan nyt kuitenkin tänne.


Vuoden 2012 aikana (ja jos jotain jää tekemättä, niin sitä seuraavana vuonna) haluaisin tehdä ainakin seuraavia asioita....

Liittyen opiskeluun:

- Saada oikeustieteen kurssit viimein läpi
- Opetella tekemään koulutehtävät ajoissa

Liittyen painonhallintaan ja liikuntaan

- Liikkumaan vähintään kolme kertaa viikossa, mieluummin vähän useamminkin
- Painon ensin alle 80..
- ja sitten 75 kiloon
- Venytellä tämän vuoden aikana kunnolla ja rauhassa 10 kertaa ilman, että olisin sitä ennen välttämättä liikkunut
-Opetella pikkuhiljaa juoksemaan (tämä on ehkä vasta syksyn tavoite)

Liittyen "henkisen kasvun, ja erilaisten harrastusten" harjoittamiseen:

- Lukea 50 kaunokirjallista teosta
- Lukea 10 historia-aiheista tietopohjaista kirjaa
- Katsoa 25 elokuvaa (vähintään)
-Puhua vähintään yhdelle täysin tuntemattomalle ihmiselle
- Oppia sosiaalisemmaksi
- Kirjoittaa novelli
- Kirjoittaa 5 runoa
- Kirjoittaa joka päivä tajunnanvirtaa kuukauden (30p) ajan
- Opetella valokuvausta
- Julkaista muutama itseottamani kuva blogissa
-Neuloa villasukat loppuun
- Neuloa eräs salainen projekti
- Kirjoittaa blogiin vähintään kerran viikossa
- Listata asioita, joista olen onnellinen, aina kun alkaa masentaa

Tässäpä niitä sitten olisi, tavoitteita. Jossain välissä kirjoitan sitten vähän korkealentoisemma tekstin pitkän aikalinjan unelmistani ja sen sellaisesta. Tätä listaa luultavasti joskus vielä muuttelen, lisään juttuja tai muuta sellaista. Jossain vaiheessa teen tämän listan tuonne blogin sivupalkkiin, kunhan jaksan opetella moista tekemään ;) Tässä nyt kuitenkin on tavoitteita, joiden avulla elämään tulee muutakin kuin netissä notkuminen ja telkkarin katsominen. Saa nyt nähdä. Toki katselen lempisarjojanikin mutta sitä en laita listaan, koska niiden katsomisessa minulla ei ole vaikeuksia ;)

Yksi asia muuten, jota minun pitäisi harjoitella koko ajan, ja siksi en sitä tuohon listaan laittanut. Minun olisi opeteltava hyväksymään itseni, ja rakastamaan itseäni. Itsetuntoni kohentuminen on sellainen tavoite, joka kulkee koko ajan taustalla ja voi olla, että nämä asettamani pienemmät tavoitteet auttavat siinäki asiassa, ja tukevat sitä pitkää prosessia, jossa itsetuntemuksen ja itsetunnon kerääminen on pääosassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Faktoja x 10