Vuoden 2015 tavoitteita


On aika laatia muutava tavoite  hiljattain alkaneelle vuodelle. Olen oppinut menneisyyden perusteella siihen, että varsinaisia uuden vuoden lupauksia ei kannata tehdä, koska ne eivät pidä, mutta tavoitteiden asettaminen vuodelle on hauskaa, vaikka niitä kaikkia tavoitteita ei saavuttaisikaan. Tavoitelistallani oli viime vuonnakin toki monta tavoitetta, jotka jäivät saavuttamatta mutta myös pari tavoitetta, jotka saavutin. Onnistuin viimein kirjoittamaan graduni ja valmistumaan, sekä lukemaan viisikymmentä kirjaa (itseasiassa luin peräti 118 kirjaa). Karkkilakko ei kestänyt koko vuotta, mutta sain pidettyä sitä jonkun aikaa. Myöskään puolen vuoden vaateshoppailulakko kusi hieman, mutta sain sitäkin ylläpidettyä kuitenkin muutaman kuukauden ajan :D



Olen tyytyväinen siihen, mitä saavutin. Olen myös valmis tänä vuonna saavuttamaan uusia tavoitteita, ja pari niistäkin, jotka viime vuoden tavoitelistasta jäivät saavuttamatta. 



                                                    TAVOITTEET VUODELLE  2015!



1. Karkkilakko vähintään kesään asti. Viime vuonna kokeilin koko vuoden kestävää karkkilakkoa, ja eihän siitä mitään tullut, joten ajattelin kokeilla karkkilakkoa nyt sitten loppiaisen jälkeen  (eli keskiviikkona) alkavaksi lakoksi, joka kestäisi aina tuonne kesään saakka. Katsotaan onnistuisiko se tällä kertaa. Pidempäänkin voin jatkaa, jos siltä silloin tuntuu.

2. Paino laskusuuntaan pysyvämmin. Tässä pitäisi saada se elämäntapamuutos oikeasti tehtyä, että niitä kiloja tippuisi, ja ne myös pysyisivät poissa. Tähän liittyisi niin ruokarytmin noudattaminen, herkkupäivä vain kerran viikossa oikeasti, ja enemmän liikuntaa. Tähän yritän siis pyrkiä jälleen tänäkin vuonna, ja toivon, että tällä kertaa se onnistuisi paremmin.

3. Luen 125 kirjaa vuoden aikana. Tähän määrään tavoitteenani on sisällyttää vähintään kymmenen historiaa käsittelevää tietokirjaa. Aion myös lukea oman hyllyni lukemattomia kirjoja vähintäänkin yhden kuussa. 

4. Panostan blogeihini enemmän, ja molempiin yhtä paljon. Pyrin postailemaan useammin ja monipuolisemmin sekä tässä blogissa että kirjabloginikin puolella. Ennen kaikkea yritän opetella antamaan yhtä paljon aikaa molempien blogieni päivittämiseen, enkä tekemään niin, että kun toiseen blogiin tulee koko ajan juttua, toinen on täysin hiljaa :D En kuitenkaan aio tästäkään ottaa liikaa paineita.

5. Vietän aikaa enemmän ystävien ja läheisten kanssa. Tähän sisältyy myös se, että soittelen esimerkiksi äidille useammin. Se on etenkin nyt tärkeää, kun joululomalla selvisi, että äiti on vakavasti sairas. Muutenkin pyrin viettämään aikaa kullan, ystävien ja muiden läheisten eli sukulaisten kanssa aina kun siihen löytyy sopiva tilaisuus.

6. En stressaa kaikesta niin paljon. Yritän tehdä mukavia ja hauskoja asioita enemmän. Aion keksiä jonkin uuden harrastuksen. Nautin myös yksinolosta, ja omasta tekemisestä. Ennen kaikkea en halua murehtia ja stressata asioita liikaa tai turhan paljon.

7. Herätän kirjoittamisharrastukseni viimein henkiin. Tässä puhun luovasta kirjoittamisesta. Yksi suuri unelmanihan on joskus tulla julkaistuksi kirjailijaksi.Siihen pisteeseen en kuitenkaan pääse, jos en harjoittele kirjoittamista. Siksi aion tehdä tekstiharjoituksia, kirjoittaa ehkä novellin tai pari tämän vuoden aikana, ja katsoa myös jos saisin myös romaanikässärin alulle. 

8. Piirrän! En ota paineita siitä, etten ole kauhean taitava piirtäjä mutta koska nautin piirtämisestä ja se rentouttaa, aion harrastaa sitä enemmän ja vähemmän itsekriittisesti.


Siinäpä ne tärkeimmät tavoitteeni vuodelle 2015 olisivat. Muutama pikkutavoite minulla on noiden lisäksi mutta niitä en kirjoita tänne ylös. Ne olkoot minun ja muistikirjani välinen asia. :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni