TOP10 Netflix suosikkia


Olen viimeisen parin vuoden aikana tullut melkoiseksi Netflix-faniksi. Välillä sen tilaaminen oli meillä tauolla. Syksyllä tilasimme sen uudestaan, ja olen joutessani katsonut monen monta sarjaa sieltä läpi. Joten ajattelin listata kymmenen mielestäni parasta Netflixistä löytyvää sarjaa tänne blogiin. (TOP10 aiheisia postauksia on muuten tulossa jossain vaiheessa lisääkin erinäisistä aiheista.) Moneen suosikkiini toivon, että saamme vielä lisää kausia Netflixiin. 


1. Grace and Frankie 


Grace and Frankie on aivan mahtava komediasarja, josta ei puutu syvyyttäkään. Grace ja Frankie ovat kaksi todella eilaista naista, jotka eivät varmasti olisi tutustuneet toisiinsa elleivät olisi olleet naimisissa bisneskumppanusten kanssa.  Eräänä iltana vuosia kestäneiden avioliittojen jälkeen naisten aviomiehet kutsuvat naiset syömään kertoakseen heille, että haluavat avioeron. Miehet ovat näes rakastuneet toisiinsa, ja olleet suhteessa keskenään jo useamman vuoden ajan.

Grace ja Frankie suhtautuvat uutiseen kumpikin omalla tavallaan. Mutkien jälkeen naiset päätyvät asumaan kämppiksiksi pariskuntien yhdessä ostamalle rantahuvilalla. Tästä alkaa hulvaton tarina, josta ei saa tarpeekseen. Oma suosikkini naisvaljakosta on vapaamielinen ja hipihtävä Frankie :D


2. Orange is the New Black


Orange is the new Black on tuntunut olevan Netflix-käyttäjien suosiossa jo pitkään. Itse katsoin sarjan kolme ensimmäistä kautta vasta viime syksynä. Koukutuin sarjaan täysin, ja tulin katsoneeksi sen aika nopeasti. Päähenkilä Piper joutuu vankilaan istumaan entisistä rikoksistaa, kun hän on ollut huumemuulina ex-tyttöystävälleen vuosia sitten. Vankilassa Piper joutuu tottumaan aivan uudenlaiseen elämäntyyliin, ja kohtaa monenlaisia ja todella personnallisia naisvannkeja.

Sarjan kuluessa pääsemme seuraamaan kunkin päähenkilön menneisyyttä, ja näkemään minkä takia kukakin kakkuaan istuu. Orange is the New Black on aivan hulvaton sarja, vaikka on myös erittäin draamasarjamainen. Mustta huumoria ainakin löytyy, ja kieroutunutta selleista. Aivan kuin tehty sarja siis minulle.


3. Marvell´s Jessica Jones


Jessica Jones sijoittu Marvelin maailmaan. Superominaisuuksia omaava todella voimakas Jessica Jones yrittää elättää itseään yksityisetsivänä kun erään jutun yhteydessä selviää, että vanha vihollinen menneisyydestä on tullut takaisin ja vainoaa Jessicaa. Jessican on käytävä toimeen ja yritettävä löytää vihollisensa. On muistettava kuitenkin olla varovainen sillä viholliselle on hyppysissään taito saada ihmiset tekemään juuri mitä hän haluaa.

Tämä oli aivan mahtava sarja. Ylläri, niinhän nämä kaikki minun mielestäni. Tässä sarjassa oli kuitenkin yksi iso tekijä, joka teki tästä vielä mahtavamman. Pahista nimittäin esitti yksi kaikkien aikoijen lempparinäyttelijöistäni David Tennan. Ai kuinka se tyyppi sopiikaan pahiksen rooliin. Itsehän olen kaikkein tottunein hänen rooliinsa Doctor Whona mutta näemmä synkemmätkin roolit sujuvat.


4. Gotham


Gotham kertoo nuoresta James Gordonista uran alkuaikona Gothamin poliisivoimien etsivänä. Ensimmäinen murha, jota hän ryhtyy selvittämään on nuoren Bruce Waynen vanhempien kuolema. Gordon saa huomata Gothamin olevan erinäisen rikollissukujen temmellyskenttänä ja poliisin olevan korruptoitunut. Hänen työparinsa on kyynistynyt ja jokseenkin omalaatuinen.

Gotham on mielenkiintoinen sarja, jossa monet tulevan Batmanin viholliset näytetään nuorina ja uriensa alkutaipaleella. Esimerkiksi Pingviini on sarjassa suuressa roolissa. En oikein osaa sanoa tästä sarjata muuta kun että kannattaa katsoa. Batman-fanit varmasti tykkäävät.

5. New Sherlock


New Sherlockia katselimme Timon kanssa syksyllä jonkun verran. Enää olisi jäljellä kaksi viimeistä jaksoa kolmannelta kaudelta. Timo ei oikein ole sellainen sarjojen ahmija kuin minä niin siksi Uutta Sherlockia on tullut katsottua hitaammin. Mikä on toisaalta hyväkin sillä jaksot ovat todella pitkiä, ja niihin pitää todella keskittyä että pysyy kärryillä.

New Sherlock on siis brittiläinen sarja, jossa Sherlock Holmes ja John Watson on siirretty seikkailemaan nykyajan Lontossaa. Benedict Cumberbatch ja Martin Freeman ovat kyllä kuin luotuja rooleihinsa, ja heidän näyttelyään on ilo katsella.


6. Elementary


Elementary jatkaa Sherlock linjalla. Se taas on jenkki-versio Sherlocki Holmesista. Siinä Holmes on muuttanut New Yorkiin seuraksena pahasta huumeriippuvuudestaan. Pilottijaksossa hän pääsee pois vieroituksesta ja tapaa Joan Watsonin, jonka Holmesin isä on palkannut poikansa tukihenkiläksi. Kyllä, tässä versiossa Watson on nainen.

Elementary on aivan huikea sarja, joka tosin ei yllä aivan New Sherlockin tasolle. Se on kuitenkin omalla tavallaan aivan mahtava. Ja onnekseen myös eroaa New Sherlociksta aikalailla vaikk molemmat sijoittuvatkin nykyaikaan. Tätä sarjaa on Netflixissä kolme kautta tällä hetkellä, ja vasta tällä viikolla katsoin sarjan loppuun.

7. OC


OC on näistä sarjoista sellainen, jota olen katsonut ennenkin. Silloin kun se joskus noin kymmenen vuotta sitten tuli telkkarista. Olin silloin lukiossa ja se oli yksi lempisarjoistani. Vieläkin pidin näemmä siitä vaikka luulin etten pitäisi. Koska olen aikuinen :D No jaa. Ehkä syynä pitämiseen oli se, että aikoinana katselin tätä äitini kanssa. Nostalginen sarja siis, kun äitiäkään ei enää ole,

OC kertoo Ryan Atwoodista, joka muutaa asianajajansa perheen luo asumaan kun oma äiti hylkää melkein nuorsivankilaan joutuneen poikansa. Ryan muuttaa rikkaiden asuinseudulle Kalifornian Orange Countyyn, jossa elämä on todellakin erilaista. Naapurin tyttö Marissa herättää heti Ryanin kiinnostuksen. Asianajaja Sandyn poika Seth taas on yksinäinen koulukiusattu poika, joka ottaa Ryanista heti ystävän itselleen.

Enimmäkseenhän sarja keskittyy Ryanin ja Marissa väliseen suhteeseen ja soutamiseen sekä huopaamiseen. Toki Seth ja muuta alueen nuoret ovat myös isossa osassa sarjaa, samoin kun nuorten rikkaan vanhemmat joilla on omat ongelmansa.

Lempparihahmini on edelleen sarkastinen ja älykäs Seth. Tosin huomasin että hänessä oli myös joitain todella ärsyttäviä piirteitä joihin en silloin nuorena tullut kiinnittäneeksi huomiotani.

8. The Carrie Diaries



The Carrie Diaries kiinnosti minua kun se pari vuotta sitten tuli telkkarista. En vain silloin koskaan muistanut katsoa sitä, joten kun huomasin sen tulleen Netflixiin aloin katsella sitä heti. Koska siellä oli vain ensimmäinen kausi, se tuli katsottua nopeasti.

Sarja kertoo siis Sinkkuelämästä tutun Carrien nuoruusvuosista. Se oli ihan hauska teinidraamaista katsottavaa. Omassa lajissaan mainio mutta ei millään tavalla yllä vanhan kunnin Sinkkuelämän tasolle. Carrie ei jotenkin vaikuttanut omalta itseltään. Toki kyseessä oli nuorempi versio mutta silti. Jonkinlainen särmä puuttui.

Sarja oli kuitenkin ihan mielenkiintoinen. Tykkäsin enemmän Carrien pikkusiskosta Dorritista kuin Carriesta. Dorrit voisi saada oman sarjan :D

9. Glee


Glee. Mitä siitä voi sanoa. Siinä on kaikkea. Draamaa, musiikkia, komediaa, huppuja hahmoja. Showkuoromaailma on yllättävän mielenkiintoinen ja McKinleyn lukio on täynnä toinen toistaan persoonallisempia oppilaita ja opettajia. Musikaalimainen tv-sarja on ihana ja hyväntuulinen, ja saa sopivassa määrin myös kyynelkanavat auki.

Jokaisen nuoren tulisi katsoa Gleetä. sillä siinä on maailman paras sanoma siitä, että on oikein olla juuri oma itsensä ja taistella sen oikeuden puolesta että voisi olla oma itsensä ilman kiusaamista.


10. Salem


Salem on näistä sarjoista tuorein tuttavuus. Sen ensimmäinen kausi joka Netflixistä löytyy on minulla vielä kesken. Sarja kertoo 1600-luvun Salemista ja sen noitaoikeudenkäynneistä. Mikään tarkka ajankuvaus se ei todellakaan ole, sillä siinä on hyvin vahvat yliluonnolliset elementit. Noidat todellakin juonivat. Sarja on todella groteski ja sisältää paljon ällöjä ja verisiä kohtia. En suosittele siis heikkohermoisille.

Vaatteet ovat todella kauniita, ja tunnelma on kutkuttava Gootahtava. Tykkään todella. Hyvin rakennettu ja koukuttava sarja.


Huh. Olipa siinä urakka kertoa jotain kymmenestä Netflix-suosikistani. Oletteko te katsoneet näistä mitään? Herättikö joku sarja erityisesti mielenkiintonne?

Kommentit

  1. Uuden Sherlockin olen katsonut kolmannen kauden viimeistä jaksoa lukuun ottamatta. Kävin sen spesiaalin katsomassa leffassa. Aivan huikea sarja. Benedict <3
    Grace and Frankie - sarjasta olen katsonut ekan jakson kaverin luona ja tahtoisin katsoa koko sarjan, todella hauskaa.
    Nuorta Carrieta katsoin telkkarista muutaman jakson ja se oli pettymys. En ole katsonut enempää.
    OC tuli telkkarista tutuksi, mutta ei oikein jaksanut kunnolla kiinnostaa.
    Muut ovat jääneet täysin vieraiksi, tai no kanavasurffauksessa oon Elementaryyn törmännyt, mutta ei iskenyt kipinää. Salem voisi kiinnostaa.
    Meillä ei ole netflixiä siis, mutta sarjaboksia tulee hyllyyn säännöllisesti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grace and Frankie on kyllä katsomisen arvoinen. :) Se on aivan huippuhauska sarja. Salem on myös yllättävän hyvä. Etenkin jos on noidista kiinnostunut.

      Poista
  2. Noidat on erittäin kiehtovia :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni