Ajatuksista




Mietin usein kaikenlaista. Etenkin jos on hieman alavireinen päivä, enkä osaa tarttua mihinkään tekemiseen, putkahtelee mieleen monenlaisia ajatuksia. Joskus ne ovat  joitain melko turhiltakin tuntuvia ajatuksia mutta ajatuksia yhtäkaikki. Ajattelen hereilläoloajastani varmaan reilusti yli puolet. Minulla on vaikeuksia hiljentää ajatuksiani, olla ajattelematta mitään. Siksi inhoan hiljaisuutta ja taustalla on oltava jotain melua koko ajan. Muuten hukun ajatuksiini.

Ylläoleva kuva liittyy tähän aiheeseen siinä mielessä, että äsken päähäni pälkähti ajatus, oikeastaan kysymys siitä, miksi kahvi aina tuoksuu paremmalta kuin miltä se maistuu? Se on jännä juttu. Kysymys tuli mieleeni kun makoilin sängyssä lukemassa jotain kännykästäni ja yöpöydällä mukana ollut mukillinen kahvia alkoi tuoksua erittäin hyvälle. Jotenkin se tuoksu ei vain koskaan toteudu maussa.Kahvin suhteen olen sitä mieltä, että juon sitä ennen kaikkea tottumuksesta ja siksi, että se tuoksuu niin pirun hyvältä.

Sellaista siis mietin hetken. Onko tuollaiset mietteet sitten millään tavalla hedelmällisiä? Pitäisikö aina ajatella suuria ajatuksia, tai ajatuksia jotka johtavat johonkin tekemiseen ja sitä kautta tuloksiin, jotka tuovat jollain tavalla hyötyä? Vai onko sallittua ja jopa suotavaa ajatella välillä hölynpölyksi luokiteltavia ajatuksia?

Kysymys tästä on melko turha koska ajatuksiaan ei juuri voi hallita. Ne vain tulevat. Ja eipä niistä kellekään ole haittaa niin pitkään kun ne pysyvät pään sisällä. No tämän kahviajattelun ulostulo nyt ei sinällään ole  ketään loukkaava tai haittaava. Mutta ajatellaanpa jotain negatiivista ajatusta, joka tulee mieleesi jostain ihmisestä. Et ehkä voi sille mitään, että se ajatus tulee. Vaikka se ajatus olisi loukkaava, tai epäreilu sitä toista ihmistä kohtaan. Voit kuitenkin säädellä sitä, annatko kaikkien ajatuksten tulla ulos sanoiksi asti. Haluatko loukata sitä toista sanomalla jotain jonka tiedät loukkaavaksi. Aina ei tietenkään ehdi estää itseään kun se ajatus tulee sanallistettua. Etenkin jos olet huonolla tuulella, suuttunut tai sinulta puuttuu jokin suodatin joka estää sinua sanomasta kaikkia ajatuksiasi ääneen. Aina voi kuitenkin pyytää jälkeenpäin anteeksi. Joskus sinun ajatuksesi voi olla liian ilkeä. Ehkä jopa väärä. Vaikka siinä olisi perääkin, niin mieti hetki miltä sinusta tuntuisi, jos joku sanoisi sinulle samalla tavalla.

Ajatuksista on helppo kulkea sanomisiin saakka. Mutta ajatukset voivat olla merkittäviä vaikka niitä ei sanottaisia koskaan ääneen. Niiden voi antaa olla ohimeneviä pöllähdyksiä aivoissasi tai niitä voi kirjoittaa ylös vaikka päiväkirjaan. Itse olen satunnainen päiväkirjan kirjoittelija ja voin suositella kaikenlaisten ajatusten tuulettamista päiväkirjan sivuilla. Ja joskus kuten nyt voi ajatusten antaa tulla myös blogitekstiksi asti. Se voi tehdä hyvää.

Pienestänkin ajatuksesta, kuten kahvin tuoksun paremmuudesta sen makuun nähden, voi päästä vaikka kuinka syvällisiin mietteisiin. Ihmisten aivot toimivat jännällä tavalla. Usein ne hyppivät asioista toisiin hyvinkin löyhien assosisaatioiden kautta.

Jätän teidät nyt ajattelemaan ja jatkan matkaani. Kenties pidän tänään ajatuspäivän. Kenties lisään päivään hitusen lukemista, ja kirjoittamista. Sekä arjen askareita, joiden aikana ajattelu voi myös kukoistaa. Oikein mukavaa maanantain jatkoa kaikille. Itseäni tämä ajatusten kirjoittaminen tekstimuotoon taisi hieman piristää.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni