Asiaa kirjoittamisestaKirjoittaminen on ollut aina paljon helpompaa minulle kuin puhuminen. Itseilmaisun keinona siis. Puhun kyllä paljon (kyllä vain..jos tunnette minut tiedätte tämän jos ette tunne kovin hyvin voi se tulla yllätyksenä) mutta osaan ilmaista itsenäni paljoi selkeämmin kirjoittamalla. Kun puhun tulen usein väärinymmärretyksi mutta kirjoittamalla kaikki on selkeää.

Kirjoittaminen on siis tunnepuolen juttu minulle. Se on myös niin paljon muutakin. Rakastan päiväkirjan kirjoittamista, rakastan blogin kirjoittamista, ja rakastan luovaa kirjoittamista. Olen välillä vain hieman huono pääsemään alkua pidemmälle. Ideoita riittää mutta toteutus kusee hieman liian usein. Tai vähintäänkin kerran aloitettu kirjoitus jää pian kesken ja tietokoneen muisti täyttyy tuhansista aluista ilman loppuja. Oli kyse sitten blogipostauksesta, tarinasta, tai romaanikäsikirjoituksesta.

Viime syksynä ja tänä talvena, kun olen ollut kirjoituskursseilla, olen nauttinut niistä suunnattomasti. Olen samalla kuitenkin huomannut, että teen niidenkin tehtävät aina viime tipassa. En oikein osaa tehdä mitään rutiinilla, ja kirjoittaminen jos mikä tarvitsisi rutiinia ja jatkuvuutta.

Joskus aikaisemmin mietityt aiheet eivät nappaakaan, eikä uusiakaan tule mieleen millään. Vanhat ideat saattavat jopa unohtua, jos niitä ei kirjoita ylös. Tällä hetkellä minulla on seuraavanlaisia kirjoitukseen liittyviä ideoita, jotka eivät jostain syystä etene. Ehkä listaamalla niitä tähän loppuun saan ne joskus paperille tai koneen ruudulle asti. Tyhjän paperin kammo kaikkoaa ja saan sitä rutiinia tähän kirjoittamiseen.

Aiheita josta kirjoittaa...

Aiheita Blogiin

- Tyylini ja sen muutokset vuosien varrella

- Tulevaisuuden haaveeni

- Miksi haluan kirjailijaksi

- Lempimusiikkini

- Mielipidekirjoitukset erinäisistä aiheista

- Ajoittaiset asukuvat

- Kirjoittamisen rutiinini (joita ei vielä oikein ole mutta ehkä niiden muotoutumisesta tulisi hyvä        juttusarja blogiin)

- Päivä kanssani

- Pienet luovan kirjoittamisen tarinat


Luovaa kirjoittamista

- Meidän maailmaamme sijoittuva tarina noidista

- Tapahtumamiljöönä tivoli

- Suomalaiseen kansanuskoon ja mytologioihin liittyviä tarinoita

- Realistinen kuvaus itsensä kanssa hukassa olevasta thirtysomething-ikäisestä ihmisestä

- Narsu-tarinat

- Jännityskertomus

- Rakkautta netin kautta....tarina oudoista treffeistä tinderin kautta :D

- Motoristimunkki

-  Tematiikkana kiusaaminen ja erilaisuus


Siinä nyt joitakin idea-aihioita. Osa niistä on aika...no ei mitään kummoisia tai erikoisia ideoita mutta eiköhän jokaisessa voisi olla ihan hyvät lähtökohdat jonkinlaiselle juonelliselle tarinalle. Tai vaikka ei-juonelliselle. Ken tietää. Lisää voi löytyä vaikka joka päivä mutta ainakin nyt on jotain muistipankissa odottamassa.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Faktoja x 10

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8