Tavoitteita vuodelle 2014



Ajattelin kiusata teitä vielä yhdellä postauksella, joka käsittelee vuoden vaihtumista. Tällä kertaa keskityn kuitenkin nyt alkaneeseen vuoteen 2014, ja jätän edellisen vuoden menneisyyteen. Tarkoitukseni oli tulla kertomaan teille hieman tavoitteista, joita olen itselleni asettanut tämän vuoden suhteen. Sen sijaa, että kirjoittaisin vain lyhyen listan ranskalaisilla viivoilla, päädyin siihen että esittelen neljä tärkeintä tavoitettaani tälle vuodelle hieman tarkemmin.

(Kuvituksen toimii vuoden ensimmäinen asu: housut H&M, ruutupaita ja neule kirpparilta, pöllökoru joulumarkkinoilta joululahjana Timolta minulle <3)


Valmistuminen:

Aion viimenkin saada paperini ulos yliopistosta, ja valmistua. On tullut aika tehdä kaikkensa sen eteen, että pääsisin viimestään kesäkuussa ottamaan paperini ulos, ja jättämään jäähyväiset opiskelijan elämälle. Sitä varten minun täytyy suorittaa muutamia välitavoitteita, joista kerron vähän seuraavaksi. Jotta voisin valmistua kesällä, tulee minun saada tässä talven ja kevään aikana kirjoitettua gradu (n.80 sivua), tentittävä kaksi vaikeaa tenttiä. Joista toiseen olen käynyt jo luennot, ja toiseen alkavat luennot ensiviikolla. Lisäksi minun tulee käydä seuraamassa oikeudenkäyntejä suunnilleen seitsemän tuntia, ja kirjoittaa niistä raportti. 

Tiedän, että syksy meni näitä samoja tavoitteita tavoitellessa, ja epäonnistuin. Sitä suuremmalla syyllä haluan onnistua tavoitteessani nyt. Siksi aion tehdä jonkinlaisen lukujärjestyksen itselleni, ja noudattaa sitä. Töitä tekemättä en nimittäin valmistu. Ja töiden tekemisellä tarkoitan todella raataamista pieneläintasolla, jos tiedätte mitä tarkoitan :D



Elämäntaparemontin onnistuminen:

Toinen aika iso tavoite tälle vuodelle liittyy hyvinvointiini. Tämän tavoitteen onnistuminen luultavasti tukee ensimmäisen tavoitteenikin onnistumista. Tälle tavoitteelle olen varannut aikaa kuitenkin hieman enemmän kuin edelliselle. Eli koko vuoden ;) Toivottavasti, mikäli tavoite saavutetaan, pystyn kuitenkin pitämään kiinni siitä ainakin hieman pidempään kuin vuoden mittaisen ajan. 

Tähän tavoitteeseen kuuluu aika monta osa-aluetta, joita pyrin vuoden aikana parantamaan. Ensinnäkin ruokaremontin olisi korkea aika jo viimein onnistua. Aion opetella elämäntavan, jossa syön elääkseni enkä enää elä syödäkseni. Herkkujen vähentäminen ja säännöllisyyden saaminen ruokailuihin ovat asioita, joiden toivon onnistuvan ja edesauttavan tässä asiassa. Lisäksi haluaisin opetella syömään vielä enemmän kasviksia. Toinen tärkeä asia elämäntaparemontin suhteen on myös se, että saisin liikunnasta säännöllisen tavan elämääni. Tarkoitus olisi ainakin jatkaa HIIT:tiä kuntopyörällä ja uimassa käymistä joka toinen viikko. Olisi aika myös palauttaa syksyltä tutut lenkin päivärytmiin, ja lisätä bonuksena vielä lihaskuntokin ohjelmaan mukaan.

Jokeritehtäväksi olen vielä ottanut itselleni tavoitteeksi karkkilakon, jonka olisi tarkoitus kestää niin pitkään kuin vaan pystyn siitä kiinnipitämään. Sanotaan nyt näin, että pyrin aluksi puolen vuoden ylläpitoon karkkilakkoni kanssa.





Puolen vuoden vaateostoslakko:

Kolmas tavoitteeni tälle vuodelle on ainakin kuusi kuukautta kestävä ostoslakko, joka koskee vaatteita. Tähän ei lasketa tosin mukaan sukkahousuja tai alusvaatteita, niitä voin ostaa tarpeen mukaan. Eli aion olla seuraavat puoli vuotta ostamatta vaatteita. Myös kirpparit ovat tämän aikaa pannassa. Toivon tällä saavuttavani sen, että harkintani vaateostoksiin kasvaisi, ja että pysymällä olemassa olevan vaatevarastoni parissa noinkin pitkän aikaa, pystyisin enemmän määrittelemään omaa tyyliäni. Eli karsimaan karseudet kaapista, ja pitämään toimivaksi huomattavat vaatekappaleet kaappini jäseninä. ;)




Itsekriittisyyden vähentäminen


Neljäs tavoitteeni on ehkäpä tärkein ja kokonaisvaltaisin kaikista tavoitteistani. Sen saavuttaminen on myös sellainen tavoite, jonka saavuttamiseen yksi vuosi ei luultavastikaan riitä. Aion kuitenkin tämän vuoden aikana alkaa kulkemaan polkua, joka lopulta johtaa turhan itsekriittisyyden karsiintumiseen.

Tiedän, että pieni määrä itsekriittisyyttä on vain hyväksi. Niin me kasvamme ihmisinä ja opimme uutta. Itselläni itsekriittisyys on vain aina mennyt aivan yli. Olen itseni pahin arvostelija, ja tykkään ruoskia (kuvainnollisesti tietenkin :D) itseäni milloin mistäkin aivan liikaa. Vaadin itseltäni täydellisyyttä, en pidä saavutuksiani tarpeeksi suurina, kritisoin usein esimerkiksi koulutöitäni ja käyttäytymistäni aivan liikaa, ja minun on hyvin vaike huomata mitään hyvää itsessäni. Tähän kaikkeen haluan muutoksen. Haluan olla hellempi itselleni ja rentoutua vähän omien vaatimusteni kanssa. Ennen kaikkea haluan alkaa arvostamaan itseäni enemmän. Liika itsensäruoskiminen vaikeuttaa vain elämääni, ja sen kaikkia osa-alueita aina opiskelusta elämäntaparemonttiin saakka. 


Yhteenveto:

Kaiken kaikkiaan olen valinnut tähän blogitekstiin neljä isointa tavoitettani, joiden lisäksi minulla on monia pikkutavoitteita kirjattuna erääseen muistikirjaani. Tärkeimpiä asioita, joita haluan tänä vuonna saavuttaa ovat siis:

1. Valmistuminen
2. Elämäntaparemontti
3. Shoppailulakko
4. Itsekriittisyyden vähentäminen

Mitä tavoitteita teillä on vuodelle 2014?

Kommentit

  1. Oon samanlainen mitä itsekriittisyyteen tulee :D oon AIVAN LIIAN vaativa itelleni. En osaa nauttia pienistä saavutuksista. Kaikesta aina löytyy jotain parantamisen varaa ja keskityn niihin. plaah, pitäis osata nauttia :D

    VastaaPoista
  2. Siinä voi monellakin olla parantamisen varaa. Etenkin täällä Suomessa. Ollaan vähän sellasia, että omaa kehua ei harrasteta mutta omaa haukkumista sitäkin enemmän. Olisi kyllä mahtava joskus ihan oikeesti oppia suhtautumaan asioihin vähän positiivisemmalla asenteella ja ilman turhaa itsekriittisyyttä. Voi siihen aina pyrkiä mut helppoa se ei välttämättä oo :D

    VastaaPoista
  3. Hienoja tavoitteita! Itsellä tuo elämäntaparemonttilupaus on sama vuodesta toiseen. Mutta ehkäpä tänä vuonna vihdoin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,miulla se on kanssa jokavuotinen tavoite. Jospa se tosiaan täälläkin tänä vuonna viimein onnistuis :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni