Pelle positiivi

Tällä viikolla on ollut hyvä fiilis. Se, että olen koko viikon todella hyvällä päällä, on todella harvinaista nykyään. On paljon murehdittavaa, kuten ylipaino, työttömyys, pienet tulot ja muuten vaan yleinen kaikki on niin paskaa -fiilis. 

Nyt asiat ovat kuitenkin olleet toisin koko viikon. Mikään ei juuri ole kuitenkaan muuttunut. Olen edelleen reilusti ylipainoinen, työtön ja persaukinen. Silti minulla ei ole ollut tällä viikolla ollenkaan sitä kaikki on niin paskaa -fiilistä.



Mistä tämä yhtäkkinen positiivisuuden aalto sitten johtuu? Ensin ajattelin, että en tiedä sen aiheuttajasta mitään, mutta sitten aloin erittelemään asioita pienessä mielessäni. Minulla on hyvä fiilis tällä hetkellä, koska asenteeni on erilainen kuin ennen. En tiedä mistä moinen asenteenmuutos on tullut, mutta toivon sen olevan edes jossain määrin kestävää laatua. Tämä asenne ja tämä tunne on hyvä. Koska kuitenkin tunnen itseni niin hyvin, tiedän että pessimistinen puoleni ei koskaan katoa kokonaan, ja tulee taas niitä hetkiä ja päiviä kun on taas huono fiilis. Silti uskon,että niistä hetkistä tulee olemaan helpompi päästää irti. Huonolle fiilikselle voi vaikka irvistää, ja sen jälkeen unohtaa sen kokonaan :D


Mitä tämä uusi ja hieno positiivisempi asenne tarkoittaa, ja mistä se johtuu? No, luulen että yksi suuri syy siihen on se, että olen tällä viikolla syönyt ja liikkunut hyvin. Pienessä mittakaavassa tosin mutta itselleni tällä hetkellä juuri sopivasti. Olen syönyt tämän viikon aikana säännöllisesti, ja monta pientä ateriaa päivässä. Olen syönyt terveellistä ruokaa, unohtamatta kasviksia ja hedelmiä. Olemme käyneet viikon aikana myös kaksi kertaa  lenkillä, ja tänään olisi vuorossa kolmas kerta.

Olen päättänyt siis jatkaa elämäntaparemonttiani mutta yritän löytää uuden tavan tehdä sitä. En ole esimerkiksi koskenutkaan vaakaan, koska tiedän että sen lukema vain lannistaisi minua tällä hetkellä. Siihen astumisen aika olkoon sitten syksyllä. Aloitan tällä kertaa tämän projektin hitaasti mutta varmasti. En laske yhden yhtä kaloria, vaan syön perstuntumalla oikein. Enkä kiellä herkkuja itseltäni kokonaan, vaan aion opetella käyttämään niitä kohtuudella.

Esimerkikis eilen siskoni perheineen kävi meillä kylässä, ja kävin kaupasta keksejä. Kahvipöydässä oli tarjolla kahta eri sorttia; ihania suklaisia fasupaloja, ja tuc-suolakeksejä pikkunälkään. Ennen olisin syönyt itse ainakin viisi fasupalaa ja varmaan saman verran suolakeksejäkin. En tehnyt niin kuitenkaan eilen, vaan söin vain yhden fasupalan ja kolme suolakeksiä. Monelle tämä ei kuulostaisi kauhean suurelta askeleelta, mutta minulle se oli sitä. Onnistuin pysymään kohtuudessa. :) Siitä huolimatta, että pussiin jäi vielä muutama fasupala, sain pidättydyttyä eilen siinä yhdessä ainoassa, jonka söin kahvipöydässä. Olin aika ylpeä itsestäni. 

(Postauksen kuvat eivät muuten ole eiliseltä mutta sopivat minusta hyvin eilisiinkin fiiliksiin.)


 


Suolakeksejäkin jäi kaksi pakettia kaappiin mutta ne saavat olla avaamattomina vielä tovin. Viikonloppuna saatamme mennä erään ystäväni kanssa piknikille, joten silloin suolakeksit tulevat mukaan, koska aion pitää herkkupäiväni silloin. Enkä aio vetää herkkuja kaksin käsin, vaan aion nauttia niistä kohtuudella.

Elämäntapamuutos on tietenkin vain yksi asia, ja iloiseen fiilikseen tarvitsee kai muutakin. No, tietenkin lenkillä käynti on ollut rentouttavaa etenkin kun samalla olemme jutelleet kaikenlaisista asioista yhdessä Timon kanssa. Lenkillä käyminen toki liittyy elämäntapamuutokseen. Mitäs muita syitä tähän postiivisuuteen sitten on?

Minulla on hyvä fiilis myös siksi, etten aio lannistua työttömyyden edessä. Tiedän että voin hakea töitä, ja tiedän myös sen että työttömänä ollessani voin keskittyä moneen mukavaan asiaan ja keksiä itselleni tekemistä vaikka millä mitalla. Voin päivitellä blogejani, harjoitella muuta kirjoittamista, lukea kirjoja, tehdä pieniä siivousprojekteja ja ylipäätänsä kehittää itseäni. Vaikka minulla ei ole rahaa, on minulla jotain yhtä arvokasta; aikaa.

Voin myös pohdiskella sitä, mitä todella haluan elämältäni, ja pyrkiä unelmiani kohti. Voin myös parantaa huonoa itsetuntoani itsetutkiskelun kautta. Kaikki tiet ovat avoimena tällä hetkellä ja vaikka se tuokin paljon epävarmuutta elämään, on se samalla kuitenkin ihan okei.



Sellaisia mietteitä minulla oli siis tällä kertaa. :) Mitäs teille kuuluu?


Kommentit

  1. Kylläpä välitty positiiviset fiilikset tästä tekstistä! Ja hyvä sä! Just noi tommoset pienet muutokset on tosi hyviä ja saat olla erittäin ylpee esim. tosta keksi jutusta. :)

    Ja kyllä, aika on arvokasta, sitä pitää arvostaa. ♥

    Tänne kuuluu ihan hyvää, vaikka vähä on sellanen rättipuhki - olo sosiaalisopulonnista. :D Aattelin hemmotella ihtiäni sohva lahnailulla ja herneillä tässä kuhan saan blogin ehkä päivitettyä ja muiden blogit käytyä läpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta :) Oi, herneet on hyviä ^^ Toivottavasti sohvalla lahnailu rentouttaa/rentoutti. Ite kattelin tossa yhen hömppäleffan, ja kohta sitten meen nukkumaan kunhan eka vähän luen vielä blogeja :D

      Poista
  2. Jee, hyvä sinä! Asenteesta ne positiiviset muutokset aina lähtee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^^ Juu, kyllä se positiivisuus aina parempia tuloksia saa kun negatiiviset ajatukset. Kun vaan muistais sen silloinkin kun elämä tuntuu mälsältä.

      Poista
  3. Hei hienoa että oot alottanut elämäntapa remontin :) toimii loistavasti ja pienistä onnistumisista kasvaa iso muutos! Hienosti siis se että oot pystynyt rajoittamaan pikkuleipien syöntiä ja käymään kävely lenkillä. Itellenikin lenkkeily on hermolepoa ja suosittelen kaikille. Ja kävellessä tulee mentyä eteenpäin! ja kävely antaa aivoille aikaa ajatella, joten se antaa perspektiiviä mielessä painaviin asioihinkin. :) jatka vaan tällä positiivisella tiellä, jossa on rajat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta :) Kävely on aina ollut minustakin mukavaa juuri siksi että se rentouttaa samalla. :) Lähteminen on välillä vaikeaa mutta kun alkuun pääsee niin lenkillä fiilis on yleensä hyvä, ja etenkin sen jälkeen on hyvä olo siitä että on tullut sille lähdettyä <3 Parisuhteellekin tekee hyvää käydä välillä yhdessä lenkillä. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni