Mökillä ja Savonlinnassa


Miten olisi viime aikojen vaatepostausten joukkoon tällainen reissupostaus. Ai, kiinnostaisi kyllä kovasti? No hyvä! Sellainen olisi tässä tarjolla ;) Matkustin viikko sitten perjantaina Savoon kohteenani siskoni ja hänen perheensä koti. Sunnuntaina oli tiedossa siskontytön rippijuhlat. Sunnuntai-iltana lähdimme sitten veljeni ja hänen perheensä, sekä kahden toisaalta tulleen siskoni, ja toisen tyttären kanssa mökille. 

Ilmat olisivat voineet olla paremmat mutta onneksi sentään maanantaina oli aurinkoinen keli. Mökillä oli kuitenkin niin paljon puuhaa, että muistin ottaa kameralla kuvia vasta lähtöpäivänä eli keskiviikkona. 


Mökillä tuli myös uitua vaikka vesi ei niin kauhean lämmintä ollutkaan. Uiminen on kuitenkin aina mukavaa. Parasta oli kyllä maisemat, ja läheisten kanssa yhdessä olo. Vaikka mökillä oleminen ilman äitiä olikin hieman outoa, oli siellä kivaa. Se on jännä, miten luonto, ja tutut sekä rakkaat maisemat pysyvät kutakuinkin samana vaikka mitä tapahtuisi. Äitiä tai sen puoleen isääkään ei enää ole mutta muistot ja yhteiset paikat säilyvät. Se on tavallaan lohduttavaa. 


                                   
 Kuvasin myös muurahaista (tarkemmin sanottuna kusiaista) puuhissaan. Se kantoi itseään suurempaa karahkaa. Veljeni joka näki mökin ikkunasta touhuni hieman kauempaa luuli, että kuvasin hiekanjyviä. Heh :D Oikeasti zoomailin kohti murkkua. Tuosta asiasta tuli mieleeni yksi hauska juttu joka tapahtui mökillä eräänä iltana. 

Olimme polttaneet kynttilöitä illalla, kun oli niin hämärää. Itatoimilta tultuani törmäsin veljeeni ovella, ja kuulin hänen sanovan, että voitko sammuttaa kynttilät. Puhaltelin kynttilät sitten kaikessa rauhassa sammuksiin ja menin omaan punkkaani odottamaan unta. Vähän ajan päästä veljeni tuli sisälle, ja naureskeli. Olin kuullut väärin. Tosiasiassa hän olisi halunnut ottaa kynttilöistä ulkoapäin kuvan kun ne näyttivät hienoilta hämärässä, ja oli sanonut että "minä voin sammuttaa sitten kynttilät". Eli on meikäläisellä vissiin kuulossa ollut taas vikaa :D




Mökillä piti tietenkin ottaa ainakin yksi selfie. Siellä kuuluu olla naturellina, joten minulla ei ole kuvassa mitään meikkiä. Sen se on näköinenkin :D Kyllä huomaa, että ikää alkaa karttua kun silmien alla on kauheat rypyt, ja samoin keskellä otsaa. 


Lähdimme keskiviikkona sitten koko porukalla takaisin ripille päässeen siskontytön kotiin. Torstaina menimme isolla porukalla Savonlinnaan tarkoituksenamme käydä satamassa ja torilla, jotka ovat Savonlinnassa melkeinpä samaa aluetta. Sielläkin tuli otettua muutama upea kuva, ja silloin sääkin oli jälleen parhaimmillaan.




Kävimme pyörähtämässä Pikku Kakkosen leikkipuistossa sillä joukossamme oli myös 6-vuotias sisarentyttöni, joka nauttii leikkipuistoissa käymisestä äärettömästi. Ei olisi halunnut lähteä taas ollenkaan pois ;)


Kävimme kuitenkin kävelemässä leikkipuiston toisella puolellakin, josta näki Olavinlinnaan melko hyvin. Sain sieltä napattua oikein hienoja maisemakuvia.




Pitipä se sielläkin ottaa pakollinen selfie, tosin tällä kertaa olin meikannut edes vähän ;) En tiedä miksi minulla on tuossa kuvassa noin tuima ilme, vaikka minulla oli kuitenkin todella hauskaa :D



Kuvailun jälkeen lähdimme sitten sinne torille, ja kiersimme katsomassa kojuja. Sen jälkeen kävimme nauttimassa torikahviossa lörtsyt kaikilla mausteilla ;) Oli oikein mukava sekin reissu. Niin ja jos ihmettelette mikä on lörtsy, voin hieman selittää. Lörtsy on siis voitaikinaan tehty lihapiirakka, joka on ohuempi kuin tavalliset lihapiirakat. Lörtsyjä on olemassa myös makeilla täytteillä kuten perinteinen omenahillolla täytetty lörtsy, joka on sitten enemmän vähän niinkuin munkki. Me otimme kaikki kuitenkin lihalörtsyt, ja voin sanoa, että se oli oikein maittava lounas.

Jälkiruuaksi kävimme vielä jäätelökioskilta jätskit. Itse söin banaani-kinuskia. 

Sellainen reissu minulla siis oli tuonne Savon suuntaan. Eilen tulin sitten jälleen kotiin ja lomafiilis alkaa olla laskusuunnassa. Onneksi on kuitenkin vielä kesää jäljellä, ja syksylle on jo ainakin yksi hyvä suunnitelma ja hauska elämys tiedossa ;) 

Kommentit

  1. Kiva reissupostaus, kauniita kuvia! :) Me ollaan huomenna lähdössä pariksi päiväksi Turun saaristoon ja odotan kyllä innolla, että pääsee luonnon helmaan rentoutumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniista maisemista saa helposti kauniita kuvia :) Luonto kyllä on sellainen juttu jossa silmä lepää :) Hauskaa kesäreissua teille ^^

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni