24 blogipäivää 2: Netflix sarjatärppejä

Tervetuloa taas 24 blogipostausta -sarjan pariin. Tänään on vuorosa ei niin jouluinen aihe. Tykkään lukea kaikenlaisia Netflix-vinkki postauksia, missä ihmiset kertoilevat, mitä sieltä tulee katsottua. Olen tehnyt sellaisen itsekin  joskus aikoja sitten sarjoista, joita olen sieltä katsonut. Nyt on aika hieman päivittää tätä listaa.


1. Valehtelevat viettelijät (Pretty little Liars)

Valehtelevat viettelijät on vanha suosikki, johon huomasin syksyllä tulleen uusia kausia Netflixiin katasottavaksi. Ovat edelleen kesken mutta enköhän minä niitä jatka jossain välissä. Sarjassa liikutaan pikkukaupungissa, jossa neljän nuoren tytön ryhmää alkaa vainoamaan salaperäinen A, joka tuntuu tietävän kaikkien salaisuudet. Tyyppi on nimennyt itsensä jopa heidän kuolleen ystävänsä Alissonin mukaan. Jänniä hetkiä on siis luvassa.

2. Stranger Things

Netflix Original, jonka katsominen aloitettiin ystävän kanssa viime talvena, ja vasta tässä syksyllä saimme ensimmäisen kauden katsottua loppuun. Toinen olisi vielä katsottavana. Taisi tulla lokakuussa Netflixiin.

Kyseessä on kasarille sijoittuva scifisarja, jossa on todella aikakauden scifin tunnelmaa. Kaikki on ihanan retroa aina alkutunnarista lähtien. Ensimmäisellä kaudella yksinhuoltaja-äidin nuorin poika katoaa mystisesti matkalla kotiin tunteja kestäneenstä Dungeon of Dragon sessioista kavereiden kanssa. Kaudella keskitytään selvitämään tätä mysteeriä niin pojan hurmaavan nörttikaverijoukon, kuin seriffin ja äidinkin toimesta. Samoihin aikoihin pikkukaupungin maisemiin ilmestyy myös erikoinen tyttö, joka sanoo nimekseen Eleven. 

Suosittelen tätä sarjaa niille, jotka rakastava kunnon kasari- ja ysäriscifiä.


3. Haters back of

Hater´s Back of kertoo Mirandasta, joka tekee Miranda Sings- videoita youtubeen. Hän on hieman omaalaatuinen tyyppi, aivan järkyttävän itsekäs ja omaa todella suuria luuloja itsestään. Hänen missionaan yhdessä setänsä kanssa on tulla tähdeksi. Äidin ja pikkusiskon ongelmat jäävät kauas taakse ja he joutuvat elämään Mirandan ehdoilla.

Sarja on älyttömän hauska ja absurdi ja upea. Enkä edes osaa selittää sitä vaikka kuinka yrittäisin. Menää ihmeessä katsomaan ja päätelkää itse.


4. The Seventies Show

Tämä sarja taisi tulla joskus 2000-luvun alussa telkusta. Seitsemänkymmentäluvulle sijoittuva sitcom Eric Formanista, hänen pilveä polttelevasta kaverijoukoustaan, ankarasta isästä sekä aivan sekaisin olevasta äidistä. Sattuupa kaunis tyttö ja ihastuksen kohde asumaan myös naapurissa. 

Sarja on aivan hulvaton. 70-luvun loppupuolen vaatteet ja ilmiöt tuovat sarjaan sitä jotakin. Sarjan pääparin Ericin ja Donnan sijaan fanitin enemmän ulkomaista vaihto-opiskelija Feciä ja Ercin parasta ystävää, sarkastista pilveä polttelevaa Hydea. Ja Hyde on myös kuuma tyyppi muutenkin ;) Takuuhauskaa katsomista on tämä sarja.


5. Jane the Virgin


Jane Villaneuva on parikymppinen neitsyt, joka asuu äitinsä ja isoäitinsä kanssa ja haluaa säilyttää "kukkansa" koskemattomana naimisiin menoonsa asti. PÅoikaytävän rikosetsivänä työskentelevän Michaelin kanssa suhde alkaa olla vakava eikä kosintakaan ole kaukana. Sitten Jane menee gynekologin tarkastukseen, jossa hänet hedelmöitetään luksuhotellin omistajan Rafaelin spermalla. Ja presto meillä on neitseellinen tuleva äiti :D Näistä asetelmista alkaa jenkkiläislatino-telenovela, joka on aivan mahtava. Yllättävän ainakin. Sarjassa riittää jännitystä, romantiikkaa ja hulvattomia hetkiä eikä draamaakaan jää puuttumaan.


6. Punisher


Ihan vasta äskettäin aloimme katsomaan Timon kanssa Netflix Original sarjaa Marvelin Punisheria. Se kertoo Frank Castlesta entisestä merijalkaven sotilaasta ja afganistani veteraanista, jonka perhe on murhattu. Kosto on ollu suloinen ja väärintekijöistä useimmat Frank listii aivan sarjan alussa, ja lavastaa oman kuolemansa. Kaikki ei kuitenklaan ole ohi. Kahden vuoden päästä tästä joku mies soittaa Frankille tunnistettuaan tämän. Salaliitto joka on johtanut Frankin perheen kuolemaan alkaa selvitä. Ja pahikset saa kyytiä. Sarja vaikuttaa hyvältä. Toivottavasti saamme tämän katsottua.

7. Broadchurch

Pienessä rannikkokaupungissa murhataan 11-vuotias poika. Koko kaupunki järkyttyy ja tutkimusta saapuu johtamaan Alec Hardy ja hänen aisaparinaan toimii paikallinen poliisinainen Ellie Miller. Totta kai Alecin menneisyydessä on vanha pieleen mennyt juttu (jota muuten setvitään sitten kakkoskaudella), ja sydänkin reistailee. Ellie taas kokee tapauksen rankaksi sillä kuollut poika on hänen poikansa hyvä ystävä. Epäiltyjä putkahtelee esiin ja kaupungin rauha järkkyy. Ja täytyy sanoa, että syyllinen yllätti minut totaalisesti. Kakkoskaudella taas tutkitaan toista murha - ja katoamistapausta. Kolmannella kaudella teemana taas on keski-ikäisen naisen raiskaus.

Syy miksi aloin katsoa tätä sarjaa oli ilmiselvästi sen pääosan esittäjä. Alec Hardya esittää nimittäin suosikkina, ja kuumin brittinäyttelijä ikinä. David Tennant. (Doctor Whostakin tuttu ja lempitohtorinoi muuten <3). Katsoessani sarjaa alkoivat muutkin elementit siinä kiinnostaa. Juoni oli mielenkiintoinen, eikä ollenkaan ennalta-arvattava. Tällaisiä rikossarjoja pitäisi olla lisää.8. The Good Place


The Good Place on viimeisin sarja jonka olen katsonut loppuun Netflixistä. Sitä tosin oli siellä vain yksi kausi. Sarjassa nuori itsekeskeinen Eleanor päätyy kuolemansa jälkeen kirjaimellisesti (ainakin melkein) parempaan paikkaan. Sarjassa kuolleet pääsevät kuoltuaan taivaan ja helvetin sijaan joko huonoon tai hyvään paikkaan riippuen siitä, miten he ovat maanpäällä eläneet. Heti alussa Eleanorille kerrotaan hänen päässeen hyvään paikkaan, koska hän on ollut ihmisoikeusjuristi, joka on ollut myös kehitysaputoiminnassa mukana. Hyvässä paikassa jokainen pääsee yhteen oman sielunkumppaninsa kanssa. Eleanorille esitellään Chidi -niminen moraalifilosofian professori, joka järkyttyy kun Eleanor kertoo hänelle ettei ole se keneksi häntä luullaan. Oikeasti Eleanor on maailman itsekkäin nainen, joka toimi työkseen puhelinmyyjänä, joka myi vanhuksille hyödyttömiä lääkkeitä. Alkujärkytyksen jälkeen Chidi suostuu opettamaan Eleanorille kuinka olla hyvä ihminen.

Yleensä en tämän teemaisia ohjelmia katsele mutta tämä oli yllättävän hauska sarja.Siinä oli muutamia sarjoja, joita olen tänä syksynä katsellut. Tällä hetkellä odotan innoissani Crownin kakkoskautta, joka kertto siis Engalnnin kuningatar Elisabetin elämästä. Jatkamme myös Punisheria Timon kanssa. Olen myös aloittanut katsomaan American Horror Storya viimein. Olen jo pitkään miettinyt sen aloittamista ja nyt siitäkin on ensimmäinen jakso katsottu.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Faktoja x 10