24 blogipäivää 11: Christmas Tag

Sain asustefriikiltä jouluiseen haasteen kysymyksineen. Mikäpä olisi sen parempi aihe seuraavan vuorokauden puolelle menneelle blogipäivälle 11. :D Hieman olen jäänyt jälkeen mutta kurotaan, kurotaan. :D

Nyt kuitenkin kysymyksiin:

On joulun aika, mitä luet?

Eilen luin itselleni ja Timolle ääneen Viirun ja Pesosen joulupuuhia. Se on nyt tänä vuonna ainakin toistaiseksi ollut ainoa jouluinen kirja, jota olen lukenut. Muutenhan luen vähän kaikenlaista tällä hetkellä. En koskaan osaa lukea vaibn yhtä kirjaa kerrallaan. The Crownin kakkoskauden innoittamana aloitin eilen uuden Elisabeth II elämänkerran.

Suosikki joululeffa?

Joulutarina, Love Actually, Noitapukki ja Noitarumpu sekä The Holiday


Missä vietät mieluiten juhlapyhät?

Läheisten kanssa.


Lempijoululaulu

Varpunen jouluaamuna, Sydämeeni joulun teen (Vesa-Matti Loirin esittämänä ehdottomasti), Coldplayn Christmas Lights, Eartha Kitt Santa Baby ja monia monia muita, jotka raikaa soittolistaltani.

Milloin avataan lahjat

Ilalla yleensä.

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?

Öööm.. Petteri Punakuono, ja Salama :D Enpä muita.

Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?

Samoja mitä aina joka vuosi. Joulupukin kuuman linjan katsomista aamulla (kyllä, vaikka olen jo 30 :D), joulukuusta, kaikkia ihania jouluruokia pöydässä ja kynttilänvaloa <3 Hautausmaallakin olisi kiva käydä muistolehtoon sytyttämässä kynttilää koska olen aika kaukana vanhempieni hautapaikoista joulun.

Oikea vai feikki joulukuusi?

Molemmissa on ne omat hyvät puolensa. Vaan onhan se aito kuusi aina tunnelmallisempi. Kotona meillä on vain pieni muovinen pöytäkuusi, joka on sekin ihan kiva. Joulun olemme Timon vanhempien luona, jossa pääsee ihaileman sitä aitoa kuusta.

Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?

Joulutortut, piaprkakut, kanelimuroleivät, suklaa, joulukinkku, porkkanalaatikko....ja lista voisi jatkua loputtomiin. Olen jouluherkkujen fani.

Rehellisesti: onko lahjojen antaminen vai saaminen parempaa?

Molempi parempi. Minusta on mukava antaa joululahjoja. Ja onhan niitä kiva saadakin.


Oudoin saamasi lahja? 

En ole mitään kovin outoa muistaakseni saanut lahjaksi. Ehkäpä sellainen jäätuoppi, jonka sisällä on siis vettä ja sen voi laittaa jäätymään pakkaseen. Se on kyllä ollut kesäisin myös ihan kiva. :D

Millainen lahjojen paketoija olet?

Innokas mutta ehkä hieman hutaiseva. Rakastan pakettien tekoa mutta en voi sanoa, että niistä kovin kauniisti paketoituja tulisi. Parasta on lahjanarun solmiminen ja kihartaminen :D

Miltä perinteinen joulupaita näyttää?

Joulupaitaa minulla ei ole ollut. Tänään ostin kuitenkin sellaisen kun kävin lahjaostoksilla. Oli pakko, siinä oli lasketteleva Mikki Hiiri tonttulakki päässä :D Minäkö jo kolmekymppinen. :D

Ihanin joulumuistosi lapsuudestasi

Se kun sain 9-vuotiaana joululahjaksi tädiltäni perhoskoiran pennun, jonka nimi oli Ninni. Nyt koira on ollut jo useampia vuosia koirien taivaassa :( Mutta Ninnin ensimmäinen joulu meillä oli kyllä ikimuistoinen, ja muistan sen aina <3 Ylipäätänsä lapsuusjoulut olivat ihania ja talo oli täynnä porukkaa. Niitä sukujouluja on edelleen ikävä. Samoin kuin jo edesmenneitä vanhempiani.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

En ole.

Suosikki puuhasi joululomalla?

Herkuttelu, lukeminen, leffojen katselu ja ihan vain hengailu.

On jouluaatto, mitä lasissasi on?

Punaviiniä, luulen ma ;)

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden joululahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Varmaan Timo. Se olisi reiluinta kaikille :D Onneksi sain kuitenkin ostaa useammalle.

Mitkä värit tekevät joulusi?

Punainen, tummansininen, vihreä...

Mistä jouluperinteistä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain?

Eipä tule mitään mieleen. Pidän kaikesta joulussa <3 Olen joulutyyppi henkeen ja vereen.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassa?

En.

On jouluaterian aika. Mitä on lautasellasi?

Kinkkua, perunaa, kinkunkastiketta, laatikoita (porkkanalaatikko ja bataattilaatikko ovat suosikkeja), Karjalan piirakoita. Jotain salaattia ehkä.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Kummatkin käyvät.

Mikä on jouluherkkujen suosikkisi?

Joulutortut, piparit ja sukletti. Ja eikös tätä kysytty jo :D

Kummasta pidät enemmän jouluaatosta, vai joulupäivästä?

Molemmissa on taas omat hyvät puolensa. Jouluaattohan on Suomessa se pääasiallinen party-päivä ja kaikki tapahtuu silloin. Joulupukin kuuma linja, joulupöytä. lahjojen jako, muutenkin jouluinen tunnelma. <3 Joulupäivässä taas ihanaa on se löhöily ja jouluruokien räääppiäiset sekä telkkarin ääressä mölliminen. Ehkä jokin lahjakirja nenän ääressä. Ttosin aika harvoin saan kirjoja lahjaksi mutta sitten on joku muu kirja nenän alla :D)

Kuva-  vai suklaajoulukalenteri?

Suklaakalenteri minulla on ollut varmaan kouluikäisestä alkaen. Ja on tänäkin vuonna. Ehkä kuvakalenteri voisi joskus olla kivempi.

Kuulutko pikkujoulukansaan?

Viime vuonna kävin elämäni ensimmäisissä niin sanotuissa virallisissa pikkujouluissa. Ja olihan siellä kivaa. Voisin mennä joskus uudestaankin sellaisiin. Tällä hetkellä olen kuitenkin työtön, joten tänä vuonna ei pikkujouluja ollut. Joskus kavereide kanssa on pidetty, ja erään ystävän kanssa piti pitää pikkujoulut viime viikonloppuna. Valitettavasti hänelle tuli este.

Huh. Meni varmaan tunti näihin kysymyksiin vastaamiseen. Mutta kiva oli tehdä tätä. Jos joku haluaa tällaisen tehdä omaan blogiinsa niin siitä vaan. Sana on vapaa. Hyvää yötä <3 Toivottavastu huomenna (tai siis tänään) pääsen reaaliaikaiseen blogaustahtiin takaisin.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Faktoja x 10