24 blogipäivää 5: Puuhaa jouluodotukseen (ja muutenkin tylsiin hetkiin)


Onko tunne, ettet saa aikaa kulumaan joulua odotellessa? Onko vaikea keskiä kivaa tekemistä? Ei hätää. Lue vain blogeja, joissa kaikissa on ties millaisia ja kaikenkarvaisia ehdotuksia puuhailuksi vaikkapa joululomalla. Tai viikonloppuna. Tai illalla kun kiipeilet pitkin seiniä joulunodotuksen vallassa ja janoat jotain, mitä tahansa, joka veisi ajatukset pois notkuvista herkkupöydistä, siitä möhömahaisesta ukkelista joka tuo ne lahjat, tai siitä suklaasta, jota olisit jo valmis syömään kuola valuen.

Hm. Taisi mennä vähän överiksi tuo alku. Nyt kuitenkin joitain asioita, mitä voit tehdä tekemisen puutteessa.

1. Maalaa jotain. Se voi olla vaikka jouluisia kuvia. Tai jos olet korviasi myöten täynnä tätä jouluhypetystä niin voit maalata kuvan vaikka kesästä. Tai Aku Ankasta. Tai Paavo Väyrysestä. Vain taivas on rajana. Eh.2. Lähde ulos kotiluolastasi, sinne missä on ihmisiä, hälinää ja kokemukseni mukaan talvisaikaan nähden liian vähän päälleen pukeneita teinejä tai nuoria aikuisia, joita voit kauhistella siellä istuessasi paksuin villapaita päälläsi ja vaarin vanhat pitkät kalsarit päällyshousujesi alla.


3. Siellä ollessasi voit toki unohtaa kauhistelun ja muistelut siitä "kuinka minun nuoruuvessani talavella kulettii vuan pilikkihualarissa", ja vaikkapa kirjoittaa tarinaa. Jouluista tai sitten edelleenkin jos olet lopen kyllästynyt jouluun voit kirjoittaa vaikka sitten siitä kesästä, josta maalasit sen taulunkin. Tai sitten siitä Paavo Väyrysestä. Ihan miten vain haluat. 


4. Jos oikein tylsää on voit lähteä ulos kuvaamaan kameralla. Tai kännykän kameralla pikemminkin..kuvaako kukaan enää millään muulla. Jokatapauksessa yksi joulufriikkien valokuvausaihe voisi vaikkapa olla kaupungin jouluvalojen kuvaaminen. Tähän aikaan vuodesta kun, et voi kuvata sitä kesääkään. Useimmilla paikkakunnilla ei ole myöskään mahdollisuutta kuvata Paavo Väyrystä.5. Sitten voitkin katsoa esimerkiksi televisiossa joulun odotteluun sopivia ohjelmia kuten tätä joulukalenteria, jonka pääosassa on se Paavo Väyr...anteeksi ei taidakaan olla hän kyseessä. Siinä on vain The Joulukalenterin Näsä. 


 Siinäpä sitä olisi ainakin jotain tekemistä.


ps. kirjoittaja ei MILLÄÄN TAVALLA ole mukana Paavo Väyrysen presidentinvaalikampanjassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Faktoja x 10