The G-word raporttia


Eilen oli taas ohjaajan tapaaminen, joten ajattelin nyt kirjoitella taas vähän katsausta siihen, missä vaiheessa gradu on menossa. Joten jos graduhöpinät ei kiinnosta, voi tämän postauksen skipata :D Itse koen vain hauskaksi ja hyödylliseksi pitää täällä blogissa tätä satunnaista gradu päiväkirjaa. Se auttaa minua itseäni hahmottamaan missä olen menossa, ja mitä pitää tehdä. Tämä ehkä minimoi sitä, että höpisisin kavereilleni, ja Timolle niin paljon gradusta, että kyllästyisivät. Kyllästytän sitten blogini lukijoita ;)

Minulla on edelleen gradusitoumus tekemättä. En edelleenkään ole varma, mikä se edes on. Ja kenen kanssa se pitää tehdä. Eli luultavasti jossain vaiheessa olisi eestyttävä kirjoittamaan aiheen tiimoilta sähköpostia amanuenssille. Joskus minulla vain on sähköpostikirjoitus kammo näissä asioissa. En tiedä miksi, koska se on vähän höpsöä. Mutta se vaan on. Onneksi gradu on muuten edennyt ihan okei. Tuntuu vaan siltä, että voisi tätä tahtia kiristääkin. Edelleenkin gradu, ja sen tekeminen tuntuu isolta möröltä, joka istuu olkapäälla, mutta sille ei oikein osaa tehdä mitään.

Eilisessä tapaamisessa ohjaajan kanssa metodi selkiytyi lisää, ja sain vinkkejä kirjoista, joita pitäisi lainata. Diskurssianalyysin rinnalle, tai tarkennukseksi tulee nyt semmoinen kuin lähiluvun menetelmä, jota minun nyt pitäisi alkaa treenaamaan. Ja kun sanon treenaamaan, niin tarkoitan ihan vain taustatutkimuksen tekemistä kirjojen avulla. Ottanen siis selvää siitä, ja katson miten voin kyseistä menetelmää käyttää omassa tutkimuksessani. Metodi, siitä ei vaan pääse eroon.

Seuraavaan tapaamiseen ohjaajan kanssa on nyt pari viikkoa, ja siinä ajassa pitää menetelmät ottaa jotenkin haltuun. Onneksi ensiviikko on syyslomaviikko niin sanotusti, niin ei ole kansantaloustieteen luentoja. Filosofian tentti tosin on 18. päivä. Saanpahan gradun rinnalle muutakin puuhattavaa. Minä kun en jaksa samaan asiaan keskittyä kovin pitkään kerrallaan.

No, tässäpä tätä raporttia tällä kertaa. Toivottavasti tämä aihe ei karkoita lukijoita blogilta. :D Seuraavassa postauksessa sitten jotain aivan muuta :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni