Joulukalenteri luukku 13: Jouluhaaste



Löysin MouMoun blogista jouluhaasteen, ja tämän päivän luukussa aion vastata siinä oleviin kysymyksiin. Jos sinua huvittaa vastata samaiseen haasteeseen niin tee toki niin omassa blogissasi tai vaikkapa tämän postauksen kommenttikentästä.




Kysymykset:


Missä vietät mieluiten joulusi?

Olen aina pitänyt perhejouluista ja silloin kun vanhemmat olivat elossa, menin aina jouluksi heidän luokseen. Sitten kun isä kuoli olimme äidin kanssa monta joulua vanhimman siskoni perheen luona. Kaikki perheen ja sukulaisten täyteiset joulut ovatkin olleet ihania, ja kaipaan niitä joskus edelleen. Äidin poismenon jälkeen olen ollut erittäin tervetullut viettämään joulua Timon vanhempien luo, ja siitä olen hyvin kiitollinen <3 Mieluiten vietän joulua läheisten kanssa.

Mikä on tärkein jouluperinteesi?

Perinteet elää, ja muuttuu koko ajan. No ainakin siltä tuntuu. Jokainen muodostaa ne omat perinteensä. Yksi asia, joka minulla on säilynyt vuodesta vuoteen on se, että aloitan jouluaattoaamun aina katsomalla Joulupukin Kuumaa linjaa.  Olen tehnyt sitä pienestä asti, ja jatkanut perinnettä näin aikuisenakin.


Millaista on suosikki joulumusiikkisi? Mikä on joululaulusi - tai kappaleesi?

Tykkään kaikenlaisesta joulumusiikista. Soittolistaltani löytyy niin suomalaisia kuin englanninkielisiä kappaleita, ja pari saksankielistäkin olen nyt tänään sinne lisännyt. Lempikappaleitani ovat kuitenkin Varpunen jouluaamuna, Sydämeeni joulun teen, sekä It´s beginning to look like Christmas.


Mitä haluat syödä jouluna?

Joulukinkku on must! Sitä pitää saada jouluaattona. Tykkään syödä myös laatikoista porkkanalaatikkoa sekä bataattilaatikkoa. Rosolli maistuu myös. Karjalanpiirakatkin kuuluvat joulupöytään. Sienisaalaatista haaveilen, ja monesti lohi on ollut hyvää kaikissa muodoissaan. Jouluherkuista piparit, tortut sekä luumurahka ovat lemppareita. Sekä tietenkin kanelimuroleivät sekä suklaa!

Mitä lapsuuden joulun traditioista olet ottanut mukaan tai tulevaisuudessa aiot ottaa mukaan jouluusi?

No ainakin se Pukin kuumanlinjan katsomiseen niin pitkään, kun sitä vielä tehdään. Samoin sen aaton kiireettömän olotilan ja läheisten kanssa hengailun. Muulla ei juuri ole väliä. :)

Millainen on kotisi tämän vuoden joulusisustus? Onko sinulla tapana uusia joulukorsiteita?

Aikalailla samat koristeet on kotona ollut viimeiset vuodet. Kun Joulunpyhät ollaan muualla niin ei tänne kotiin kovin ihmeellisiä koristeita tule laitettua. Löytyy kuitenkin pieni pöytäkuusi, johon jouduimme ostamaan uudet valot, kun entiset olivat kadonneet. Keittiön ikkunalaudalla on kynttelikkö. Viime vuonna ostin pienen jouluhiiren, ja sain isomman lahjaksi, joten ne nököttävät erään vanhemman lankatontun kanssa kuusen vieressä lipastolla.

Oikea vai muovikuusi?

Molemmissa on omat hyvät puolensa. Meidän pöytäkuusemme on muovia, ja ollut hyvä noin kymmenen vuotta. Toki aidossa joulukuusessa on oma tunnelmansa, ja sellaista ilmeisesti pääsemme ihailemaan vielä tänäkin vuonna Timon vanhempien luona <3

Mikä tai mitkä on joulun värit?

Perinteiset vihreä, ja punainen on aika jees. Tykkään myös kovasti hopeisista koristeista, vaikka kyllä se kultanauhakin on nättiä. Siniset joulupallot kyllä sopivat mielestäni hyvin punaisten ja vihreiden sekä hopeisten sekaan :D

Mitä toivot joulahjaksi?

Kts. luukku 4 tästä joulukalenterista, siellä on materialistiset toiveet. Eniten kyllä toivon ihan vain rauhallista meininkiä, hyvää rauhaa sekä joulun tunnelmallisuutta <3

Mikä joulussa on parasta?

Joulun odottaminen. Kaikki ne joulun tuoksut, värit ja koristeet. Hyvä ruoka, joulualaulut, jouluohjelmat sekä yhdessäolo. On myös ihana antaa lahjoja, ja ehkä jotain pientä saadakin <3








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Sotkuinen (ja" ruma") totuus elämästäni