Joulukalenteri luukku 3: Jouluista luettavaaJoka vuosi joulun alla päätän haluavani lukea jotain jouluista ja joka vuosi se jotenkin jää. Tänä vuonna päätin pelata varman päälle ja lainata jouluisia lukuelämyksiä kirjastosta ajoissa. Osa kirjoista on hyvinkin jouluisia, osassa jouluaihe ei ole niin ilmeinen mutta joulumaisia elementtejä löytyy.

Lainasin seuraavat teokset:

Mika Waltari: Joulutarinoita

Mervi Koski; Joulupukin jalanjäljillä

Let it Snow / kirjailijoina John Green, Mauseen Johnson ja Lauren Mirackle

Louisa M. Alcott: Pikkunaisia


Mika Waltaria olen ylipääntänsä halunnut lukea enemmän jo pitkään, sillä aikoinaan Sinuhe Egyptiläinen teki minuun suuren vaikutuksen. Mikäs sen parempaa siis kuin lukea hänen jouluaiheisia novellejaan aattoa odotellessa.

Let it Snow minulla on ollut jo pitkää lainassa kirjastosta. Olen uusinut sitä monet kerrat. nyt joulun alla ja kun vielä tällä hetkellä täällä meillä on luntakin tuntuu kyseisen kirjan lukeminen erittäin mahdolliselta.

Mervi Kosken Joulupukin jalanjäljillä on lasten- ja nuorten osastolta lainattu tietokirja, jossa kerrotaan tietenkin paljon faktaa joulupukista mutta kuvaillaan myös eri maiden vanhoja jouluperinteitä. Kyseessä on siis hyvinkin jouluinen teos, ja odotan sen lukemista mielenkiinnolla.

Pikku Naisia on klassikko, jonka olen kerran jo lukenut mutta otin sen mukaan joulunodotukseeni sillä se on tunnelmallinen kirja, ja siinä vietetään muutama joulu. 

Tällaistä hieman kirjasampaa postausta siis tähän väliin tämänkin blogin puolelle. Nyt kun jouluisissa tunnelmissa ollaan.

Onko teidän lukulistallanne mitään jouluista luettavaa tässä kuussa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukalenteri luukku 8: Pokemon suklaajoulukalenterin luukku 8

Söpö kettutyttö vai femme fatale?

Faktoja x 10